Framtidsfokus, Food Tech 2018

By on 4 juli, 2017

Alfred Nobel Science Park och Di digital kommer tillsammans att utveckla Food Techområdet, under mars 2018 kommer för första gången Food Tech2018 arrangeras i Örebro med planen att göra det till ett årligen återkommande event.

Food Tech handlar om hur teknik och mat i förening ska bidra till ett mer hållbart samhälle. Det kan handla om appar för att minska matsvinn, likväl som klimatsmarta proteiner, robotik inom jordbruket, innovativa förpackningslösningar, 3 D printing med mera. Det är brett, brokigt och den stora, nya framtidsbranschen.

Di digital driver i dag ett mycket lyckat startup tour-koncept (att hitta framgångssagor som sätter Sverige på den digitala världskartan) i fem städer för att finna nästa stora techsuccé.

-Vi ser stora möjligheter att skapa ett minst lika innovativt event kring Food Tech som vi har på startup tour, säger Thomas Danielsson, projektchef Di Live.

Dagen kommer att innehålla intervjuer, föredrag, utställare och pitchar. Tanken är att hitta vårt nya Spotify, fast inom Food Tech, bland de tävlande företagen. Så det finns möjligheter att ta del av framtiden redan nu.

-Food Tech är en otroligt spännande och bred sektor. Att få den här unika möjligheten vara arrangörer för ett nytt område med enormt stor potential är en fantastisk utmaning, berättar Annika Grälls, projektledare mat och måltid, Alfred Nobel Science Park.

Lokalt
Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login