Frövi bibliotek blir Meröppet bibliotek

By on 14 november, 2021

Onsdag 17 november kl. 16 invigs Frövi bibliotek som ett Meröppet bibliotek med tal, musik och tilltugg. På ett meröppet bibliotek kan låntagare komma in i bibliotekslokalen när personalen inte är på plats för att göra sina ärenden på egen hand.

”Magnus Storm som är tillväxtnämndens ordförande kommer att invigningstala. Det blir även musik av en Hornkvartett ur Frövifors Musikkår. Vi bjuder på cider och godis till våra besökare och till barnen delar vi ut ballonger”, berättar Elisabet Staaf – bibliotekarie på Frövi bibliotek – på Lindesbergs kommuns hemsida.

Frövi biblioteks ordinarie öppettider är onsdagar kl. 10-13 och 15-18.

”När Meröppet införs kan du som skriver avtal med biblioteket och registrerar dig som Meröppet-användare få tillgång till biblioteket på egen hand alla dagar kl 7-22. Det hoppas vi ska underlätta för dig som inte har möjlighet att komma på onsdagar när biblioteket är bemannat”, fortsätter Elisabet Staaf.

När biblioteket är meröppet kan låntagare: låna och lämna böcker och medier i automaten; hämta reservationer; läsa tidningar; studera; använda datorer eller trådlös nätverk; ha mindre möten, till exempel grupparbete eller bokcirkel.

För att bli meröppet-användare behöver man registrera sig under bibliotekens bemannade öppettider: Ta med bibliotekskort och legitimation – och du måste ha fyllt 18 år.

Kultur | Örebro län Frövi
Örebronyheter

Källa LindeKultur

You must be logged in to post a comment Login