Gävle, Uppsala eller Örebro – vem blir Årets Stadskärna 2015

Av på 19 maj, 2015

I Kristianstad är hotellen fullbokade den 20-22 maj! Över 330 ”stadsutvecklare” gästar då staden för att delta i Svenska Stadskärnors Årskonferens samt bankett där Årets Stadskärna ska koras.

Tre starka finalister slåss om den prestigefyllda utmärkelsen som förra året gick till värdstaden Kristianstad. Temat för konferensen är ALLA TIDERS STAD och inbjudna talare är bland annat författaren och kulturentreprenören Jan Åman, Pontus Bodelsson, blivande vd för HD-Sydsvenskan och från Harlem Barbara Askins, President och CEO 125th Street Business Improvement District in Upper Manhattan.

Hur påverkar konsumentkulturen oss som stad och människa? Vad krävs för trafiklösningar för att skapa tillgängliga städer? Vad har Stureplan och Västervik gemensamt? Det är några av konferensens frågeställningar jämte trender, inspiration och erfarenhetsutbyte som beslutsfattare, stadsutvecklare, city- och centrumutvecklare samt fastighetsägare från kommuner och näringsliv får ta del av på Svenska Stadskärnors Årskonferens.

Kvällen den 21 maj avslöjar juryn vilken stad som under de närmast föregående åren

gjort störst framsteg. Med framsteg menas att det finns ett flertal mätbara resultat av stadskärnans 
utveckling. Årets tre kandidater är alla vinnare. Deras arbete visar på stark framtidstro och insikt i vikten av ständiga förbättringar.

Alla städer som aktivt arbetar med stadsutveckling i samverkan är vinnare, menar Björn Bergman, vd för Svenska Stadskärnor. Det krävs för att vara den tillväxtmotor som städer är.

Info
Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in