Gememsam kampanj för att rädda liv i påsk och under våren

Av på 30 mars, 2021
Arkivbild

Vi är alla trötta på pandemin, vi längtar efter normalitet och att få umgås som vanligt. Men allt fler behöver sjukhusvård, till och med livsuppehållande intensivvård. Därför storsatsar nu Region Örebro län och Länsstyrelsen i Örebro län för att rädda liv i påsk och under vårens högtider. Än är det inte över.

Kampanjen som görs i samarbete med Region Örebro län pågår under april månad, med särskilt fokus under påsken. Budskapen i kampanjen ska mana till eftertanke, för att så många som möjligt ska ta sitt ansvar för att minska smittspridningen.

Kampanjen sker främst digitalt, med budskap på Facebook och Instagram. Men den kommer också vara synlig via bland annat Regionen Örebro läns digitala skärmar och affischer runt om i länets kommuner. Budskapen riktar sig till alla som bor och vistas i länet och särskilt till åldersgruppen 20–49 år. Det är den grupp i samhället som vistas mest i offentliga miljöer.

– Vi hoppas att budskapen sticker ut bland alla de uppmaningar som vi matats med det senaste året och att de får oss att haja till och fundera. Var är jag egentligen beredd att göra för att rädda ett liv?, säger Stabs- och kommunikationschef Ylva Carlheim Gyllensköld.

Förhoppningsvis kan kampanjen bidra till att påsken inte blir en högtid då smittan ökar ytterligare, för nej, än är det inte över.

Lokalt/Länet
Örebronyheter

Källa Länsstyrelsen Örebro län

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in