Gindrinkar att blanda ute i det gröna

Av på 19 juni, 2021

På sommaren flyttar vi gärna ut middagar, fester och mingel i det gröna. Extra festligt blir det om också baren får följa med. En Hendrick’s Gin & Tonic med en del Hendrick’s och tre delar tonic och gurka är ett säkert kort som också är enkelt att blanda på en picknick.

För dig som gärna bjuder dina gäster på något nytt kommer här tips på svalkande drinkar som med fördel avnjuts under ett träd en solig sommardag. För större sällskap är en fräsch ginbål ett snyggt, enkelt och gott alternativ som med fördel kan serveras i tekoppar.

Garibaldi Sbagliato

Garibaldi är en klassisk italiensk drink som skapades med en härlig kombination av Campari från norra Italien och solmogna apelsiner från södra Italien. Här presenteras ett recept som får lite extra karaktär av Hendrick’s Gin. Sbagliato är det italienska ordet för ”fel” och håll med om att det känns ganska sbagliato att inte prova detta mästerverk till drink.

Ingredienser:

3 cl Hendrick’s Gin
3 cl Campari
6 cl färsk apelsinjuice
Toppa med valfri champagne eller mousserande vin

Så gör du:

Blanda Campari, Hendrick’s Gin och apelsinjuice i ett fryst eller kylt highballglas utan is. Fyll på med is och toppa med Champagne eller mousserande vin. Garnera med en apelsinklyfta.

Hendrick’s Cucumber Lemonade

Letar du efter en riktig sommardrink? Då kan du sluta leta. Hendrick’s Cucumber Lemonade är frisk, fräsch och vacker som en sommardag. I drinken framhävs ginens smaker av gurka, enbär och rosenblad tillsammans med citrus. Sötman reglerar du enkelt med sockerlag och sodavatten.

Ingredienser:

5 cl Hendrick’s Gin
2 cl citronjuice
2 cl sockerlag
Sodavatten
Citron och gurka

Så gör du:

Fyll ett highballglas med is. Häll i alla ingredienserna och fyll upp med soda. Rör runt försiktigt. Garnera med citron och gurka. Toppa sedan drinken med mer is.

 

Härmed vill vi presentera sommaren i drinkform. Pocket Full of Green är en härligt fräsch drink med moderna gröna toner från både mynta, gurkjuice och aloe vera. Servera med mycket is och glöm för allt inte världens bästa garnityr – gurkan! Sedan är det bara att luta sig tillbaka och insupa sommarens alla smaker.

Ingredienser:

5 cl Hendrick’s Gin
6 -10 myntablad
3 cl gurkjuice
2 cl färsk citronjuice
3,5 cl aloe vera-dryck
3 cl sodavatten

Så gör du:

Häll Hendrick’s, gurka och citronjuice i ett glas. Muddla tillsammans med myntabladen. Tillsätt massor av is. Häll i aloe vera och sodavatten och rör runt försiktigt. Fyll upp med mera is och garnera snyggt med gurka.

The Hendrick’s Jubilee Punch

Jubileumsbålen passar lika bra att samlas kring sommar som vinter och serveras med fördel i en stor bålskål eller i ett set med tekoppar och tillhörande kanna.

Ingredienser:

1 1/2 del Hendrick’s Gin
1/3 del Maraschinolikör
1/2 del färskpressad citronjuice
½ del fläderblomssaft
3 delar äppelcider

Så gör du:

Häll i samtliga ingredienser i en passande skål eller kanna över ett lagom stort isblock eller isbitar. Rör om och servera.

Nöje
Örebronyheter

Källa: William Grant & Sons

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in