Glädjande besked från svenska folket

By on 18 mars, 2023
Bild: Friskis&Svettis

Glädjande besked från svenska folket, fler tränar mer och färre sällan eller aldrig. Efter utmanande tider med ökat stillasittande och ruckade träningsrutiner, visar den senaste statistiken en generell ökning inom träning.

Fler tränar mer.

Ett glädjande besked när Friskis&Svettis 156 lokala föreningar nu håller sin gemensamma årsstämma i Västerås. Den första med nya generalsekreteraren Janna Hellerup Ulvselius på plats.

– Vi träffas i ett spännande läge. Friskis föreningar har nyss utformat och antagit en ny offensiv strategi. I en verklighet där det oväntade blivit normalt hittar vi sätt att möjliggöra fler, bättre och roligare träningsmöjligheter. Det gör skillnad för många enskilda och för samhället i stort, säger Janna Hellerup Ulvselius, generalsekreterare Friskis&Svettis.

Efter de senaste årens utmaningar har fler hittat tillbaka till träningen. Färre tränar sällan eller aldrig och fler tränar mer än 4 gånger i veckan. Det framgår av den årliga undersökning som Friskis gjort med hjälp av undersökningsföretaget Nepa. 

Flera hundra tusen personer utgör Friskis&Svettis genom sina medlemskap i Friskis lokala föreningar. Och Friskis årsstämma, där föreningarna gemensamt drar upp riktlinjerna för rörelsens framtid, turnerar runt i landet. I år har turen kommit till Västerås.  

– Jag är glad att få bjuda in hela Friskis till Västerås. Tillsammans fortsätter vi vässa vårt utbud, i gymmet, i gruppträningen och digitalt. Vi vill alltid att fler ska kunna hitta sin grej inom träningen och forma en träningsrutin håller i längden, säger Sarah Nääf verksamhetschef i Friskis&Svettis Västerås.

Årsstämman är idrottsföreningens högsta beslutande organ där bland annat Friskis&Svettis Riks styrelse utses. Det är den 45:e stämman i ordningen och den pågår 18–19 mars på Elite Stadshotellet Västerås. Högst upp på dagordningen står frågor om Friskis utveckling framåt.

Hälsa | Sverige
Örebronyheter

Källa: Friskis&Svettis

You must be logged in to post a comment Login