Graveyard släpper albumet ”6”

By on 3 oktober, 2023

Nu släpper hyllade och prisbelönta rockbandet Graveyard albumet ”6”. Ödsliga gitarrer, sjudande Hammondorglar, ljus möter skugga, tystnad och larm – välkommen till ”6”. Under oktober åker de ut på en större turné i Sverige.

Albumet är bland annat inspelat i legendariska Silencestudion i Koppom där bob hund, Ebba Grön, Eldkvarn The Hellacopters och Kent med flera har spelat in. Hela albumet är inspelat analogt på rullband vilket nu har blivit Graveyards signum för att få fram den varma rockljudbilden.

– Producenten Don Alsterberg har skapat en klar ljudbild med mycket djup utan att det blir polerat, berättar Jonatan Larocca-Ramm, gitarrist och låtskrivare i Graveyard.

Graveyard är ett band som ska upplevas live. Bandet är idag ett av de ledande inom sin genre både hos publik som kritiker. Genom åren har de bjudits in till att agera förband till bland annat Iron Maiden, Motörhead, Guns n Roses, Deep Purple. I samband med släppet av ”6” åker de ut på större turné i Norden och kommer till Frimis Salonger den 4 november.

Graveyard är ett av landets mest hyllade rockband. På debutalbumet ”Hisingen Blues” från 2011 mottog de både en Grammis och en P3 Guld. Sedan debuten har de åkt på utsålda turnéer världen över och mottagit strålande respons både från publik och media. Totalt har Graveyard har mottagit två Grammisar, två P3 Guld och släppt fem album.

Kultur
Örebronyheter

Källa: Universal Music

You must be logged in to post a comment Login