Grus i Dojjan kommer till Stadsträdgårdens växthus

Av på 15 augusti, 2021

Söndagen den 29 Augusti kommer det legendariska bandet Grus i Dojjan till Stadsträdgårdens växthus för en akustisk konsert.

Grus i Dojjan – ”Back to the roots” efter 50 år plus ett.

År 2020 skulle Grus i Dojjan fira 50-års jubileum(!). Men så kom pandemin och allt blev inställt. Speltillfällen, möten och allt som förgyller livet gick i stå. Efter ett och ett halvt år börjar det äntligen släppa, till glädje för musikanter, arrangörer och publik.

”När vi startade Gruset 1970 var vi fyra musikanter men under resans gång har bandet fått några fler medlemmar. Under dessa 50 år har vi spelat på åtskilliga ställen runt omkring i Sveriges avlånga land. 1975 var Gruset Sveriges mest bokade band i folkparkerna med 137 gigg på tre månader. Vi har hunnit turnera i USA och många pubar och klubbar har fått besök av oss.” Säger ”Grusets” frontman Christer ”Krutte” Hedberg, munspel och sång.

Gruset har sedan 1985 invigt Malmöfestivalen med fokus på kräftskivan där och publiken har varierat mellan 6000 till 15000 personer. I Örebro har ”Gruset” spelat både på Kåren, Örebro Slott och i Stadsträdgården. Eftersom pandemin fortfarande stökar och spökar så bestämde man sej för att temporärt gå tillbaks till att vara fyra på scen.

”Det är med stor glädje vi kommer tillbaka till Örebro Stadsträdgård och VÄXTHUSET för spelning och vi ser fram emot att få träffa en glad och trevlig publik.” Säger ”Krutte” med ett brett leende!

» Mer information här «

Kultur | Lokalt
Örebronyheter

Källa: Stadsträdgården

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in