Grythyttan får tillbaka återvinningsstation

By on 16 juni, 2017

Den 20 juni ställer Förpacknings- och Tidningsinsamlingen (FTI) tillbaka återvinningsstationen i Grythyttan i Hällefors kommun. Återvinningsstationen placeras temporärt på Lokavägen i ett samarbete mellan FTI, kommunen och en privat markägare. En mer permanent lösning är planerad på Magasinsgatan, intill ICA.

– Efter ett gott samarbete med kommunen och lokala krafter har vi nu lyckats hitta en tillfällig lösning för återvinningsstationen, samtidigt som vi har en långsiktig plan för hur återvinningen i Grythyttan ska lösas, säger Ulla Krohn, regionchef på Förpacknings och Tidningsinsamlingen (FTI). – Vi har fått önskemål från boende i området om att kunna fortsätta återvinna förpackningar och tidningar i sitt närområde och är glada att kunna tillgodose de behov som finns.

I maj stängdes stationen på Magasingatan i Grythyttan med anledning av att markägaren skulle bygga på platsen. Återvinningsstationen på Lokavägen är en temporär uppställning i väntan på att det ska ställas ut en ny permanent återvinningsstation på Magasingatan under 2018.

På FTI:s hemsida hittar återvinnare enkelt en återvinningsstation som ligger närmast från där man befinner sig. Där ser man också när en station töms och städas, www.ftiab.se/hitta-atervinningsstation.

Återvinningsstationer är till för närboende hushåll och ger dem möjlighet att lämna sina pappers-, plast-, metall- och glasförpackningar samt tidningar till återvinning, vilket väsentligt bidrar till att vi aktivt sparar på jordens ändliga resurser vid tillverkning av nya förpackningar och produkter.

Företag och andra verksamheter hittar var de gratis lämnar sina verksamhetsförpackningar på FTI:s hemsida, www.ftiab.se/mottagningspunkt.

För grovsopor hänvisar FTI till fastighetsägarens miljö- eller grovsoprum eller till information på kommunens hemsida. FTI arbetar för att återvinningsstationer ska vara trygga platser att gå till, till förmån för invånare i de områden de är placerade.

Länet
Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login