Hästsport – ATG inleder undersökning mot tyskt spelbolag

Av på 30 oktober, 2016

ATG har beslutat att inleda en undersökning mot Hamburger Trab-Zentrum och det tyska bolagets partner spelbolaget Pferdewetten.

Vi har uppgifter om att Pferdewetten erbjuder sina kunder rabatter på ATGs produkter. Det är i så fall ett solklart brott mot våra bestämmelser och avtal, säger Magnus Lunner, säkerhetschef ATG.

Enligt ATGs vadhållningsbestämmelser och det avtal som finns mellan ATG och Hamburger Trab-Zentrum är det förbjudet att erbjuda kunder rabatter på ATGs produkter.

Lika villkor ska gälla för samtliga av våra kunder. Om detta råder inget tvivel. Vi har därför i dag beslutat att inleda en utredning för att klargöra de uppgifter vi har. Under utredningstiden kommer Hamburger Trab-Zentrum och dess partner bli avstängda för allt spel på ATGs produkter, säger Magnus Lunner.

Hamburger Trab-Zentrum är partner till ATG och erbjuder tyska kunder spel på ATGs produkter bland annat via Pferdewetten.

Omsättningsmässigt är Tyskland en liten spelmarknad för ATG, de tyska kunderna vinner i paritet med genomsnittet av vår totala kundgrupp, säger Magnus Lunner.

ATG utreder sedan en tid tillbaka också den belgiska partnern PMU Belge för eventuellt avtalsbrott.

Utredningen pågår och därför vill jag i nuläget inte uttala mig mer om innehållet i den utredningen, säger Magnus Lunner.

Sport, Hästsport
Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in