Hävd reseavrådan får svenskarna att boka resor

Av på 27 september, 2021
Kuredo Island, Maldiverna, fotograf Joakim Borén, Ving

I fredags, den 24 september, hävde UD reseavrådan för resor utanför EU. Därmed är det fritt för svenskar att från och med den 1 oktober även resa till långväga resmål, och det råder inga tvivel om att beskedet vara efterlängtat.

Hos Ving ökade antalet bokningar av charterresor med över 50 procent under helgen jämfört med för två veckor sedan, med Kap Verde i topp som ökade med 270 procent. Samtidigt bokade svenskarna rekordmånga resor med reguljärflyg hos Ving, där cityresmålen ökade allra mest (170 %), men också resor till resmål som Maldiverna.

Den 14 mars 2020 togs det historiska beslutet att införa en generell reseavrådan för resor till hela världen på grund av pandemin. Successivt har avrådan släppts för resor inom EU och den 1 oktober hävs även restriktionerna för resor till långväga resmål. Beskedet gav direkt effekt hos Ving som vittnar om ett tydligt uppsving i försäljningen under helgen.

– Att avrådan nu hävs är ett väldigt positivt besked. Äntligen kan alla ressugna svenskar resa både inom EU och till långväga resmål. Beskedet från UD gav direkt effekt och det är tydligt att många nu längtar efter att få resa. Under helgen tredubblades antalet bokningar till Kap Verde och ser vi till våra reguljärflygspaket har vi inte haft en sådan bra försäljningsvecka sedan pandemin började där bokningarna av i synnerhet storstadssemestrar har tagit fart rejält, men också till exempelvis Maldiverna, säger Fredrik Henriksson, kommunikationschef Ving.

Till resmål som Kap Verde ökade försäljningen av charterresor med 270 procent, till Teneriffa och till Thailand nära fördubblades antalet bokningar i helgen jämfört med för två veckor sedan. Vings reguljärflygsresor fick även dem ett stort uppsving med en ökning under fredag-söndag på 80 procent jämfört med för två veckor sedan. För de långväga resmålen kunde Ving under förra veckan se en fördubblad försäljning jämfört med vecka 36 och Maldiverna hade en ökning på hela 250 procent.

Även bokningarna av storstadssemestrar fick ett uppsving under helgen, med en ökning på 170 procent jämfört med för två helger sedan. Bäst bokade Rom och Barcelona.

Nöje | Sverige
Örebronyheter

Källa Ving

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in