Hit reser svenskarna sommaren 2022

By on 15 september, 2022
Foto: Apollo

Svenska folket firade in våren under april med att slå rekord i bokade resor hos Apollo. I samband med påsken tog bokningen rejäl fart och och sedan dess har varje vecka skapat nya rekord. Ett land är solklar favorit i sommar och en favorit är klassisk – dessutom är grekiska öluffningen tillbaka! Vi väljer också fortsatt gärna en aktiv semester.

Rekordmånga bokade sin sommarresa under april, antalet bokade resor ökade med 37 procent sett mot mars månad. Under maj fortsätter bokningstakten att öka och ligger fortsatt en bit över 2019 års nivå. Vi kan nu säkert säga att bokningen av resor ligger över nivån före pandemin!

– Det råder inget tvivel om att reslusten är tillbaka hos svenskarna, under april var det framför allt resor till solsäkra Medelhavet som bokades. Vill du vara säker på att komma iväg till det resmål du tänkt dig är det verkligen dags att boka nu, uppmanar Sandra Miller Kinge, kommunikationschef på Apollo.

Grekland populäraste resmålet

Flest bokade resor i sommar går till Grekland, där är favoriterna klassikerna Kreta och Rhodos följt av regionen Epirus på det grekiska fastlandet. Även Cypern, Kroatien och mindre grekiska öar är populära resmål och öluffning i form av kombinationsresor gör comeback.

– Trygga resor är fortsatt viktigt för resenärerna och vi ser många fler som uppskattar paketresor än tidigare. I år vill man åka tillbaka till en kär gammal favorit eller en klassiker. Man vill också göra den där extra utflykten och möjligheten att uppleva två resmål i en semester i form av kombinationsresor i grekiska övärlden är väldigt populärt, säger Sandra Miller Kinge och fortsätter.

– Det finns även en ökande efterfrågan på kombinationsresor i Kroatien eller att kryssa i den fina skärgården.

Mest semester för pengarna får du här

Att upptäcka nytt och få lite nya impulser har också satt Albanien tillbaka på kartan, nu är Albanien tillbaka som ett populärt resmål.

– Albanien uppfattas av många som ett Grekland innan turismen blev en industri, det är också ett prisvärt alternativ där du får mycket semester för pengarna, säger Sandra Miller Kinge.

En aktiv semester fortsatt bland det mest populära

Trenden att vara aktiv även på semestern håller i sig och Apollos sportprodukter ligger högt på listan när vi väljer våra upplevelser. Det som är mest intressant bland eventresorna är träningsresor med variation i schemat innehållande allt från yoga till crossfit, cykel och simning. 

– Vi är så glada att en aktiv semester fortfarande är något våra gäster gärna väljer. Vi har ökat utbudet av skräddarsydda träningsresor till sommaren då efterfrågan är mycket hög. Att ha möjlighet att träna med andra med samma träningsintressen på semestern är väldigt populärt, konstaterar Sandra Miller Kinge. 

De mest populära sporthotellen i Apollos utbud är hotellen i Playitasgruppen och Playitas Resort är fortsatt nummer ett både på sommaren och vintern. 

Topp 5

 1. Kreta
 2. Rhodos
 3. Epirus
 4. Cypern
 5. Kroatien

Topp 5 cityresor

 1. Barcelona
 2. Rom
 3. London
 4. Paris
 5. Nice

Topp 5 sporthotell

 1. Playitas Resort, Fuerteventura
 2. Levante – powered by Playitas, Rhodos
 3. Porto Myrina – powered by Playitas, Limnos
 4. Sivota Retreat – powered by Playitas, Sivota (Epirus, Grekland)
 5. Aqua Vista – powered by Playitas, Hurghada

Nöje
Örebronyheter

Källa: Apollo

You must be logged in to post a comment Login