Hockey | Peter Forsberg OS-expert

Av på 19 mars, 2016

Hockeylegendaren Peter Forsberg blir en del av Discovery Networks OS-satsning, efter fyra olympiska spel som aktiv gör han nu debut i rollen som hockeyexpert. 

OS är och kommer alltid att vara speciellt för mig, säger Peter Forsberg.

Peter Forsberg är hyllad som en av historiens bästa ishockeyspelare på båda sidor av Atlanten. Forsberg har vunnit två Stanley Cup med Colorado Avalanche, 2003 utsågs han till NHL:s mest värdefulla spelare och 2014 valdes han in i Hockey Hall of Fame. I Sverige är han bland annat starkt förknippad med de olympiska spelen efter guldstraffen mot Kanada i Lillehammer 1994 och guldet i Turin 2006. Peter Forsberg var även fanbärare vid invigningen av 2010 års vinterspel i Vancouver. Efter fyra olympiska spel som aktiv väntar nu ett femte – som hockeyexpert under Discovery Networks Swedens och Eurosports sändningar från Pyeongchang 2018.

OS är och kommer alltid att vara speciellt för mig, med alla förväntningar, drömmar och framgångar. Tre Kronor är alltid en av guldfavoriterna och jag ser fram emot att följa den här generationens lag på nära håll som expert på Discovery Networks Sweden, säger Peter Forsberg.

Det är en dröm att arbeta med en av Sveriges största och mest folkkära idrottshjältar genom alla tider. Peters erfarenhet, kunskap och inte minst vinnarmentalitet kommer att lyfta vår största och viktigaste sportsatsning någonsin, säger Emir Osmanbegovic, sportchef på Discovery Networks Sweden och Eurosport.

Vinter-OS i Pyeongchang avgörs 9-25 februari 2018. Discovery Networks Sweden har sändningsrättigheterna för totalt fyra olympiska spel under perioden 2018-2024. Sedan tidigare är det klart att den trefaldige världsmästaren och OS-bronsmedaljören Per Elofsson ingår i Discovery Networks OS-team.

Sport | Hockey
Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in