Högt tryck på FlixBus höstlovsresor

By on 9 oktober, 2019

FlixBus har hittills fått in 50 procent fler bokningar för resor under höstlovet jämfört med det föregående året. Under veckorna 43 och 44 reser svenskarna mest till Stockholm, Göteborg, Jönköping, Oslo och Köpenhamn. Bokningstrycket visar att intresset för kollektivresor fortsätter att öka.

– Bokningsstatistiken för årets höstlov visar en fortsättning på trenden att allt färre väljer bil och flyg för sina resor, berättar Jelena Jovanovic, pressansvarig för FlixBus Sverige. Vi är glada att kunna välkomna resenärerna ombord och erbjuda ett miljövänligt, bekvämt och prisvärt transportalternativ.

Enligt bokningssiffrorna kommer flest FlixBus-resenärer att åka till Stockholm, Göteborg, Jönköping, Oslo och Köpenhamn. Helgen som infaller vecka 43 verkar den 25e oktober bli mest reseintensiv, medan helgen därpå är det söndag den 3e november. Det finns fortfarande avgångar tillgängliga på de flesta relationer men bokningar förväntas ta ännu mer fart under den närmaste tvåveckorsperioden.

– För att ta del av de billigaste priserna rekommenderar vi att vara ute i så god tid som möjligt. FlixBus använder ett dynamisk prissättningssystem och då belönas god framförhållning med de bästa priserna. Sedan är det också bra om man kan vara lite flexibel och undersöka fler avgångstider, särskilt under vardagarna – så kanske hittar man ett riktigt bra biljettkap! säger Jelena Jovanovic.

Regionalt
Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login