Hongkongresa väntar pitchvinnare i Food Tech 2019

By on 5 november, 2018

Planeringen inför eventet Food Tech 2019 pågår för fullt och precis som tidigare är det Annika Grälls på Alfred Nobel Science Park och Thomas Danielsson på Di Digital som håller i arbetet.

– Det känns både roligt och utmanande att försöka skapa ett ännu bättre event 2019, säger Annika Grälls.

Food Tech 2018 innehöll ett fantastiskt startfält med spännande föredragshållare, intressanta paneldiskussioner och pitchande företag. Kronan på verket var Gunhild Stordalen som keynote speaker.

Det kommer att bli en utmaning för arrangörerna att toppa det eventet. Utvärderingen visade att över 90 procent av deltagarna vill komma tillbaka på Food Tech 2019 och 94 procent gav den mat som serverades högsta betyg. Maten tillagades av Fazer Food Service VM-lag och baserades på råvaror som D-vitaminberikade champinjoner, gråärta och svitjol.

Annika Grälls vill inte avslöja allt för mycket om programmet, men meddelar att man bokat talare som Tomas Lagerberg, Global Technology Manager, Food & Beverage och ABB som kommer att fokusera på digitaliseringen av livsmedelskedjan. Även Helena Storm, generalkonsul i Hongkong, deltar och kommer att prata om Nordic Innovation House, Future Food Summit och Food Tech i Hongkong.

Nytt för i år är att vinnaren av pitchtävlingen inte bara får en plats i startup-touren och kan vinna en miljon kronor i marknadsföring, utan också vinner en resa till Hongkong. Under besöket där får vinnaren chans att pitcha sin idé, möta investerare men också möjligheten att träffa den världsberömda acceleratorn Brinc.

Food Tech 2019 hålls i Örebro Konserthus den 18 mars. Medverkar gör bland annat Vinnova, AGFO, Sweden Food Arena, Orkla, Swedbank, Fazer Food Service och Vreta kluster.

Vem som är keynote speaker för Food Tech 2019 vill Thomas Danielsson inte avslöja än.

– Men det kommer att bli bra. Mycket bra, säger han och ler.

Intresseanmälan öppnar nu för den som vill hålla sig uppdaterad eller som vill anmäla sig till pitchtävlingen, surfa in på http://foodtech.di.se/.

Lokalt | Food Tech 2019
Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login