Höstrensa hemmet inför årets bästa försäljningshelg på andrahandsmarknaden

By on 29 oktober, 2021
Nu är bästa tiden att göra höstrensning i skåp och garderober. Sista helgen i oktober brukar nämligen vara den cirkulära marknaden Traderas bästa försäljningshelg på hela året.

Nu är bästa tiden att göra höstrensning i skåp och garderober, sista helgen i oktober brukar nämligen vara den cirkulära marknaden Traderas bästa försäljningshelg på hela året.

Här listar Tradera vilka produkter som säljer bäst och trendar just nu.

När hösten börjar övergå till vinter passar många på att inventera hemmet och sälja vidare saker som inte längre används. För den som vill dryga ut kassan är just den här veckan ett bra tillfälle att lägga upp sina annonser, så att de avslutas efter den 25 oktober. Sista veckan i oktober brukar nämligen alltid vara den starkaste försäljningsveckan på hela året på Tradera.

Störst omsättning just nu är det på damkläder, barnkläder, leksaker och vinylskivor på Tradera.

– Hösten är en tid då shoppinglusten väcks och många uppdaterar både hemmet och garderoben. Fler och fler inser också att det kan vara klokt att kolla in andrahandsmarknaden innan man köper nyproducerat, både för planeten och plånboken, säger Sofia Hagelin, PR-ansvarig på Tradera.

ABBA-trend på Tradera

Bland kategorier som trendar märks samlarbilder, pussel, datorkomponenter och växter. Inom samlarbilder är det framförallt Pokémonkort som står för den stora tillväxten. Även försäljningen av samlarkort och autografer på ABBA har vuxit starkt, sedan gruppen släppte nytt låtmaterial i början på september. Även pussel har i stort sett tredubblats i försäljning på två år. Inom växter är det framförallt sticklingar som står för den största ökningen.

Hemelektronik ger bra betalt

Bäst betalt får man för saker som säljs inom kategorierna datorer och tillbehör, kameror, klockor, mobiltelefoner och resor/presentkort. Men attraktiva objekt oavsett kategori kan ofta leda till budkrig och höga slutpriser.

– Märkeskläder, exklusiva väskor i fint skick, muminmuggar och sällsynta vinylskivor kan också gå för riktigt höga belopp, men man kan verkligen sälja allt från schyssta verktyg till mormors gamla fina trasmatta. Allt som är av bra kvalitet, unikt och vackert med patina drar upp priserna, säger Sofia Hagelin.

Ekonomi | Sverige
Örebronyheter

Källa Tradera

You must be logged in to post a comment Login