Huawei Watch GT 2 Pro en stark utmanare på bra prisnivå

Av på 3 april, 2021

Huawei släppte för en tid sedan Huawei Watch GT 2 Pro och nu har redaktionen fått tassarna på ett exemplar för test vilket vi gillar.

Jag har använt klockan i min vardag och träning de senaste tre veckorna och detta är min slutsats.

Design & Kvalitet: Designen tycker jag är snygg och utstrålar klass då den levereras med ett äkta läderarmband. Kvalitén känns bra och gedigen trots att klockan är lättare i vikt än den ser ut att vara.

Hantering: Klockan är mycket smidig att sätta upp direkt från kartongen då man får bra instruktioner direkt i appen Huawei Hälsa. Den är dessutom enkel att koppla till telefonen samt att det är ganska intuitivt att navigera runt i klockans system.

Klockan har två knappar var av den ena tar mig till menyn samt en som går att programmera. Den har också en touch skärm som har bra känslighet och belysningen aktiveras från viloläge genom att trycka på en av knapparna alternativet när man vinklar upp klockan för att titta på den vilket är smidigt.

Funktioner: På Huawei Watch GT 2 Pro har man möjlighet att läsa inkommande meddelanden och notiser samt svara på telefonsamtal men även styra sin musiklyssning exempelvis Spotify. Klockan innehåller också en hel del träningsprogram man kan ta del av, antingen startar man den träningsaktivitet man skall utföra så som löpning, skidåkning, simning med mera där man låter klockan registrera användarens ansträngning, puls och tiden för ditt träningspass. Det andra alternativet av program i klockan är dess hälsokurser som andningsövning, löpningskurser och tips för en bättre sömn.

Utöver detta finns det lite andra användbara funktioner till exempel kompass, miniräknare, väder samt alarm med fem tillfällen där klockan vibrerar när larmet går.

Batteri: Batteriet i klockan är riktigt bra och klarar sig normalt mer än fyra dygn och har en bra snabbladdning där det tar mindre än två timmar att ladda den fullt från 18% batteri nivå.

Slutsats: Huawei Watch GT 2 Pro är en smartklocka som jag tycker är superbra med många användbara funktioner framförallt gällande träning och hälsa. Den har också en riktigt schysst stil som inte gör bort sig på kontoret eller på businessmötet, samtidigt är den väldigt bekväm att bära dygnet runt viket är bra om man vill registrera sin sömn samt hälsostatus.

Sammantaget tycker jag att klockan är en grym partner att ha runt handleden hela tiden.

Huawei Watch GT 2 Pro kostar ca. 3290 kronor i butik.

Huawei Watch GT 2 Pro får hela…

Oscar Olofsson, Nöje | Lokalt
Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in