Hyttans Hemligheter sommaren 2022: Minnet som försvann

Av på 22 maj, 2022

Lördag 9 juli är det premiär får Hyttans Hemligheter i Löa sommaren 2022. Årets föreställning heter ”Minnet som försvann” och är ett lekfullt teateräventyr för barnfamiljer i den gamla välbevarade järnhyttan där olika underliga och udda figurer fortfarande lever och bor – trots att det är mer än 110 år sedan hyttan stängdes ner.

Hyttans Hemligheter i Löa sommaren 2022 har premiär lördag 9 juli och spelas till och med söndag 24 juli. Första föreställningen startar klockan 10.00 och sedan varje halv och hel timme med en kort paus för lunch. Dagens sista föreställning startar klockan 15.00. Föreställningen är cirka en timme där du vandrar både inomhus och utomhus i Löa Hytta.

Hyttans Hemligheter är ett lekfullt teateräventyr för barnfamiljer i den gamla välbevarade järnhyttan där olika underliga och udda figurer fortfarande lever och bor, trots att det är mer än 110 år sedan hyttan stängdes ner. Du promenerar omkring bland masugn, rostugn, kolarkoja, kolmila, broar, smedja och vattenhjul omgiven av strömmande vatten i en vacker Bergslagsidyll. Där möter du bland annat hyttspöket Anna, luffaren Fargo, smeden Sylvester och den pippi-liknande figuren Mira-Maja som alla berättar om hyttans hemligheter på ett levande sätt så att du själv blir indragen i det spännande, mystiska äventyret. Buuuu…

Hyttans Hemligheter arrangeras av Löa Hembygdsförenings Teatersektion.

Kultur | Örebro län
Örebronyheter

Källa: LindeKultur

 

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in