Hyundai Motors fyra strategiska hörnstenar för tillväxt

By on 20 augusti, 2017

Hyundai Motor planerar att lansera 30 nya modeller under de kommande fem åren för att öka märkets närvaro i viktiga segment. I samband med lanseringen av i30N och i30 Fastback, de senaste modellerna i Hyundais i30-serie, berättar företaget om sina strategiska framtidsplaner.

”För att bli den ledande asiatiska biltillverkaren i Europa till 2021 har vi identifierat fyra strategiska hörnstenar, var och en baserad på kundernas behov och förväntningar”, säger Thomas Schmid, vd för Hyundai Motor Europe. ”Vårt mål är att demokratisera nya teknologier och göra livet enklare för våra kunder. Vi har redan Europas nöjdaste kunder vad gäller försäljning och service, men vi fortsätter att utvecklas snabbt. Genom att utöka vårt starka sortiment och kombinera det med våra smarta, digitala tjänster kan vi skapa en helt ny kundupplevelse och attrahera nya kundgrupper.”

De fyra hörnstenar som står i fokus i Hyundai Motors nya strategiska plattform är Hyundais DNA, framtidens mobilitetslösningar, SUV-sortimentet samt prestanda och känslor.

Hyundais DNA – i-modellerna är kärnan i Hyundais framgångar
Hyundai Motors DNA märks tydligast i i-modellerna. De utgör kärnan i Hyundais europeiska sortiment och är fortfarande grunden för företagets framgångar i regionen. De nuvarande modellerna av i10, i20, i30 och i40 symboliserar Hyundais kvalitet och tillförlitlighet och stod för hela 55 procent av försäljningen 2016. Den nya generationen i30 är Hyundais nya folkbil som gör de senaste säkerhets- och uppkopplingsfunktionerna tillgängliga för alla.

Framtidens mobilitetslösningar – teknologi och innovation för att behålla försprånget
Ingen annan biltillverkare erbjuder så många drivlinor som Hyundai Motor. För att stärka sin roll som miljöbilspionjär och den ledande ställningen inom bränslecellsteknologi tänker företaget lansera 14 nya miljöbilar till 2020 – fem hybridbilar, fyra laddhybrider, fyra rena elbilar och en bränslecellsbil. Hyundai Motor vill göra framtidens teknologi tillgänglig för alla genom att fortsätta investera i morgondagens mobilitetslösningar som självkörande bilar, bildelning, uppkopplade bilplattformar och sista kilometern-lösningar.

SUV-sortimentet – premiumprodukter i det snabbast växande segmentet
Hyundai Motor expanderar sitt SUV-sortiment för att göra märket ännu mer attraktivt för nya kunder. Det började redan 2001 med Santa Fe. Sedan dess har Hyundai byggt upp en stark trovärdighet och en betydande marknadsandel i SUV-segmentet med över 1,4 miljoner sålda bilar i Europa. En viktig faktor är Tucson, Hyundais snabbast säljande SUV som redan sålts i över 250 000 exemplar i C-klassen sedan lanseringen 2015. Med helt nya KONA tar Hyundai också steget in i den snabbväxande B-klassen. En elbilsversion av KONA kommer att presenteras 2018.

Prestanda och känslor – Hyundai N och motorsport
Hyundai Motor gjorde comeback på rallyscenen 2014 och etablerade sig snabbt som ett av de främsta teamen i WRC. Det är erfarenheterna från rallysporten som utgör grunden för Hyundais N-modeller och helt nya i30 N, företagets första prestandabil. Hyundai N-modeller står för maximal körglädje i vardagen. Hyundai i30 N har fantastiska kurvegenskaper och är redo för tävlingsbanan, samtidigt som den erbjuder balanserade körlägen för olika förare och väglag. N-märket symboliserar en chikan, den mest krävande kurvtypen där i30 N har genomgått hårda tester.

Det är dessa fyra hörnstenar som bär upp Hyundai Motors mål att bli den främsta asiatiska biltillverkaren i Europa till 2021. För att nå ända fram fokuserar företaget också på sina redan starka kundrelationer. Genom att löpande kommunicera med kunderna och ta hänsyn till deras krav på varje nivå hoppas Hyundai Motor kunna stärka sin position som en partner för livet.

Världen
Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login