Idag öppnar foodora en innovativ livsmedelsbutik i Örebro

By on 7 december, 2021

30 september 2020 slog portarna upp för den första foodora market i Stockholm. Butiken som var helt ny i sitt slag, som en hybrid mellan det digitala och fysiska. Redan nu efter ett år, har q-handelsbolaget öppnat 21 stycken livsmedelsbutiker från Norr till söder, nu får även Örebro sin första butik.

Den första butiken slog foodoras förväntningar redan efter två veckor, samma trend gäller för samtliga livsmedelsbutiker som bolaget öppnat i snabb takt. Nu har foodora markets blivit en internationell livsmedelskedja, som kommer bestå av ytterligare väldigt många enheter, då bolaget inte kommer sakta ner farten.

foodora tar ett starkt grepp om den nordiska livsmedelsindustrin, eftersom butikskedjan expanderar kraftigt. foodora market omformar hela spelplanen för spelare inom livsmedelsindustrin och förändringen kommer att fortsätta att påskyndas under 2022.

– Vi har en solid plan framåt för våra foodora markets. Våra butiker och snabba leveranser fyller ett behov som ingen annan aktör tidigare har mött. Jag är stolt över att foodora är pionjärer och leder förändringen framåt, säger Hans Skruvfors, koncernchef foodora.

Om foodora market

Den första foodora markets öppnade i september 2020 i Stockholm. Därefter har etableringen av butikerna gått fort. Butikerna är uppbyggda på ett helt annorlunda sätt är den traditionella butiken. I foodoras butiker är produkterna placerade efter data. foodora vet vilka varor som säljs var och mest och butiken är uppbyggd efter dessa insikter.

Q-handelsbolaget kan ta en tom lokal och skapa en fullt fungerade butik på endast 17 timmar. Efter den snabba expansion av foodora market, har teamet utvecklat en effektiv process för nyetableringar av foodoras butiker som är en hybrid mellan det digitala och fysiska.

Butiken går inte att besöka, utan inköpen av matvaror och dagligvaror görs endast digitalt. Därefter kan foodoras anställda plocka ihop ordern, hämta ordern för att sedan leverera varorna hem till kunder från 15 minuter. En plockning av två matkassar tar i genomsnitt endast 3 minuter.

foodora markets finns idag i Stockholm, Göteborg, Malmö, Lund, Uppsala, Linköping, Norrköping, Uppsala, Hägersten, Johanneshov, Helsingborg, Umeå, Borås, Luleå och nu även i Örebro.

Örebro
Örebronyheter

Källa: foodora

 

You must be logged in to post a comment Login