IK Oskarshamn bröt Örebro HKs vinstsvit

By on 18 november, 2021

Under torsdagen åkte Örebro HK till Oskarshamn för att ta sig an IK Oskarshamn i den 19 omgången av SHL 2021/2022.

Örebro hade inför matchen vunnit fem av de senaste fem matcherna medans Oskarshamn bara vunnit två av fem.

Första perioden började jämnt och med en bra energi från Örebros sida som i den sjunde minuten kunde ta ledningen genom Linus Öberg 0-1 för Örebro. Matchen fortsatte att vara jämn med flera chanser åt båda hållen, men i den tionde minuten kunde Oskarshamn kvittera 1-1. Mot slutet av perioden fick Örebro ett par utvisningar mot sig och Oskarshamn kunde pressa Örebro, som dock klarade av sina boxplay och perioden slutade 1-1.

Den andra perioden blev ganska hafsig och rörig från båda lagen där spelet svängde fram och åter. I den 16 minuten lyckades dock Emil Larsson tråckla in 1-2 i en trasslig situation. Det var ganska grinigt och i den 17 minuten fick Örebro en utvisad då Jani Lajunen hamnade i utvisningsbåset i samband med en tekning. I det efterföljande powerplayet kunde Oskarshamn kvittera till 2-2. Perioden slutade 1-1.

Tredje perioden bjöd på mycket kamp och ett ganska stökigt och böljande spel där lagen turades om att pressa. Det var definitivt inget skönspel som man bjöd på men ganska underhållande match att titta på, dock såg två storspelande målakter till att det inte blev några mål i perioden, Perioden slutade 0-0.

Förlängningen bjöd på ett fortsatt underhållande spel där målvakterna fortsatte att spela huvudrollen. Tyvärr drar Örebro på sig en utvisning för för många spelare på isen i slutet av förlängningen vilket satte stopp för möjligheten att avgöra där. Förlängningen slutade 0-0.

Matchen gick till straffläggning där tillslut Oskarshamn kunde ta med sig extrapoängen.

I många stycken var detta en bra match för Örebro spelmässigt men man fortsätter med att dra på sig onödiga utvisningar vilket blir matchavgörande i den här matchen. I övrigt så tycker jag att Jonas Enroth är bästa spelaren i laget denna kväll.

Nästa match spelar Örebro HK på Lördag den 20 November hemma i Behrn Arena mot Luleå Hockey.

Första perioden sjunde minuten mål Örebro, Linus Öberg satte 0-1. Tionde minuten mål Oskarshamn, Lukas Pilö kvitterade 1-1. 13 minuten utvisning Örebro, två minuter Gustav Backström Hooking. Powerplay Oskarshamn, utan resultat. 19 minuten utvisning Örebro, två minuter Robert Leino Tripping. Powerplay Oskarshamn, utan resultat.

Första perioden slutade 1-1
Skottstatistik första perioden IK Oskarshamn 5 – Örebro HK 4

Andra perioden tredje minuten utvisning Oskarshamn, två minuter Brian Cooper Tripping. Powerplay Örebro, utan resultat. 16 minuten mål Örebro, Emil Larsson satte 1-2. 17 minuten utvisning Örebro, två minuter Jani Lajunen Fördröjande av spelet.Powerplay Oskarshamn, mål Patrik Karlkvist kvitterade 2-2.

Andra perioden slutade 1-1
Skottstatistik andra perioden IK Oskarshamn 12 – Örebro HK 10

Tredje perioden 15 minuten utvisning Oskarshamn, två minuter Emil Martinsen Lilleberg Holding. Powerplay Örebro, utan resultat.

Tredje perioden slutade 0-0
Skottstatistik tredje perioden IK Oskarshamn 8 – Örebro HK 8

Förlängningen tredje minuten utvisning Örebro, två minuter För många spelare på plan. Powerplay Oskarshamn, utan resultat.

Förlängningen slutade 0-0