IKEA investerar i att sänka priserna

By on 5 januari, 2024
Bild: IKEA

IKEA investerar i att sänka priserna, på fler än 2500 produkter. Fler än 2500 IKEA produkter får ett nytt lägre pris när IKEA Sverige investerar stort, i att sänka priserna på flera storsäljare som MALM sängstomme och MICKE skrivbord.

Det är den andra större prissänkningen som görs sedan september och innebär att 25 procent av sortimentet får ett nytt lägre pris under verksamhetsåret.

Det senaste året har varit utmanande för såväl den svenska befolkningen som näringslivet. Som ett första steg för att fortsätta att vara prisvärda investerade IKEA Sverige i september i att sänka priserna på närmare 500 produkter. Nu tar IKEA Sverige nästa steg och sänker priserna på ytterligare drygt 2000 produkter under verksamhetsåret 2024*. 

– I tider av ekonomisk osäkerhet är livet hemma viktigare än någonsin. Det är en stor investering att göra vårt sortiment mer prisvärt igen och vår strategi och vårt löfte är att fortsätta sänka priserna när vi kan. Det är ett viktigt steg för att hjälpa människor att skapa en bättre vardag och ett bättre hem, oavsett plånbokens storlek, säger Elefteria Cromlidou, Country Commercial Manager på IKEA Sverige.

Sänkt pris på 25 procent av sortimentet

Med ytterligare investeringar i sänkta priser innebär det att IKEA Sverige under verksamhetsåret 2024* kommer att sänka priserna på fler än 2500 produkter, en fjärdedel av sortimentet.  

– Att vara prisvärda ligger i vårt DNA, och i utmanande tider är det viktigare än någonsin. Vi har lovat att sänka priserna när vi kan och nu ser vi en möjlighet att ge tillbaka till våra kunder. Våra kunders favoritprodukter som MALM sängstomme, MICKE skrivbord och IKEA 365+ gryta kommer att bli ännu mer prisvärda, säger Elefteria Cromlidou.  

Sänkta priser på förvaring och mat

En stor del av investeringen i sänkta priser läggs på att göra förvaring mer prisvärd.

– Vi ser att många av våra kunder efterfrågar smarta förvaringslösningar och möjligheter att skapa bättre ordning i hemmet till ett överkomligt pris, säger Elefteria Cromlidou.

Priserna sänks över breda sortimentsgrupper, allt ifrån soffor och sängar till mindre inredningsprodukter får ett nytt lägre pris. Investeringar görs också i att sänka priset på mat och i IKEA restaurangen sänks priset på flera populära rätter, samtidigt som det låga priset på vegetariska rätter och klassiska köttbullar behålls.

Fortsatt ekonomisk osäkerhet innebär att hemmet ska rymma drömmar och upplevelser som annars uppfylls i andra sammanhang. Det innebär att livet hemma är viktigare än någonsin.

– Det är då vi på IKEA är som bäst. Bakom våra låga priser finns en större tanke en idé om att god kvalitet, vacker form och bra funktion är till för alla. Nu tar vi ytterligare ett steg för att göra våra produkter mer prisvärda, så att ännu fler kan upptäcka produkter som förenklar livet, säger Elefteria Cromlidou. 

Ekonomi | Örebro
Örebronyheter

Källa: IKEA
*1 september 2023 – 31 augusti 2024

You must be logged in to post a comment Login