Internationell Porsche debut för Ola Nilsson i helgen

Av på 16 oktober, 2013

Årets svenska Carrera Cup tvåa, tillika rookie i Porsche sammanhang, Ola Nilsson kommer i helgen till start i sin karriärs hittills tuffaste race. Det tyska Porsche Carrera Cup mästerskapet ska avgöras, och kör tillsammans med resterande delen av DTM-cirkusen på Hockenheim i helgen.

Efter en väl genomförd debut säsong i Porsche sammanhang på de svenska racingbanorna är det dags för Ola Nilsson att åter igen ta sig an Hockenheim i Tyskland, denna gången i tyska Carrera Cup. Mästerskapet anses vara en av världens absolut tuffaste serier, vilket innebär att det kommer bli en rejäl utmaning som skåningen ställs för när det 40 bilar starka startfältet ska göra upp.

•Jag känner mig väldigt laddad inför helgen. Jag ser fram emot att få en rejäl värdemätare men vet samtidigt att det kommer bli väldigt, väldigt tufft. Just att det är en stor utmaning för mig gör att det känns extra inspirerande. Jag har 100 % tro på att jag och teamet kommer kunna göra ett bra jobb ihop, men den verkliga målsättningen tror jag vi först kan sätta upp efter träningen på fredag. Först ska jag komma ner till banan och börja suga in den fantastiska atmosfären som väntar, säger Ola.

Schema – Porsche Carrera Cup, Hockenheim
Fredag: Test – 14.10 – 15.10
Lördag: Kval – 12.45 – 13.20
Race 1 – 18.00 – 18.25
Söndag: Race 2 – 10.00 – 10.35

Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in