Invigning av Riksbyggens Bonum Brf Pepparmyntan

By on 6 april, 2018
Arkivbild

Tisdagen den 10 april är det dags att klippa bandet till 47 nya bostäder i Bonum Brf Pepparmyntan i Örebro, på plats under invigningen är bland andra kommunstyrelsens ordförande Kenneth Nilsson och blivande boende i Bonum Brf Pepparmyntan.

Med ett oslagbart läge i Sörbyängen med närhet till natur, golfbana och matbutiker står nu 47 lägenheter i Bonum Brf Pepparmyntan klara. Bonum är Riksbyggens koncept för seniorboenden och vänder sig till hushåll där minst en person fyllt 55 år och där hållbarhetsfrågorna är centrala, både miljömässig, ekonomisk och social hållbarhet.

Det känns fantastiskt roligt att vi nu kan starta inflyttningen i Bonum Brf Pepparmyntan. Våra seniorbostäder erbjuder ett bekvämt och lättskött boende som det samtidigt är enkelt att vara social i – här finns både samlingslokal och övernattningsrum, säger Elin Sjöstrand Olander, regionchef på Riksbyggen.

Sörbyängen är en snabbt växande stadsdel i södra Örebro. Här finns en blandning av bostäder i form av småhus och flerbostadshus, hyresrätt, studenthyresrätt och äganderätt. Sörbyängen är på många sätt både en del av Örebro centrum och en naturnära stadsdel präglad av närheten till de stora grönområdena söder om staden.

Bonum seniorboende gör det enkelt att leva aktivt långt upp i åldrarna och har blivit mycket populärt, idag är Riksbyggen den aktör som levererar flest nya seniorbostadsrätter på marknaden, i Bonum Brf Pepparmyntan finns fortfarande enstaka lägenheter kvar till försäljning.

– En av framgångsfaktorerna bakom Riksbyggens Bonum-koncept är också att vi stannar kvar och förvaltar husen när de är klara, på plats finns Bonumvärden som kan hjälpa de boende med praktiska saker vilket är oerhört uppskattat, säger Elin Sjöstrand Olander.

Lokalt | Sörbyängen
Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login