Invigningsfest för Stadsbibliotekets nya ungdomsavdelning

By on 24 november, 2021
Foto Karin Foberg

På lördag 27 november invigs bibliotekets ungdomsavdelning på Kulturkvarteret med workshops, brädspel och modeutställning. -Vi vill visa att biblioteket är till för ungdomarna och vidga vyerna för vad ungdomsavdelningen kan innehålla, säger bibliotekarien Klara Olander.

Att få en egen avdelning bara för ungdomar var viktigt när Stadsbibliotekets nya lokaler i Kulturkvarteret planerades. Nu är ungdomsavdelningen redo att fyllas med innehåll.

-Vi vill att unga örebroare ska känna att det är deras plats, där de själva kan vara med och styra vad som ska hända, säger Klara Olander, bibliotekarie.

Samtidigt märker personalen att det inte är alla som vet vad biblioteket kan erbjuda för verksamhet. Det moderna biblioteket rymmer så mycket mer än böcker.

-Vi har såklart grymma böcker, men vi erbjuder också en plats där du själv kan skapa eller ta del av aktiviteter, säger Karl Göransson, bibliotekarie.

Därför dukas det upp ett smörgåsbord av aktiviteter under invigningsdagen – som är en del av Kulturkvarterets invigningsår. Besökarna kan välja mellan att delta i en skrivarworkshop med författaren Flora Wiström och Yrsa Keysendal, se en utställning med kläder skapade av unga designers, delta i skaparworkshop eller att testa på bibliotekets olika brädspel. Givetvis går det även att få boktips.

Alla aktiviteter är som alltid på biblioteket helt gratis. Klara och Karl hoppas på att det kan väcka ungdomarnas idéer om vad de själva vill göra på den nya ungdomsavdelningen.

-Se det som en avsmakningsmeny. Vi bjuder dessutom på bubbel och popcorn!, säger Klara Olander med ett skratt.

Kultur | Örebro
Örebronyheter

Källa: Kulturkvarteret
 

You must be logged in to post a comment Login