Jonathan Johansson släpper singel kommer till Örebro

Av på 29 januari, 2022

Jonathan Johansson släpper nu singeln På Boulevarden, hans andra singel från kommande albumet Om Vi Får Leva som har release den 11 mars. Låten är skriven av Jonathan Johansson och producerad av David Lindvall som även producerade singeln Klipporna är fortfarande varma som släpptes i september 2021.

Några ord från Jonathan om ”På boulevarden”:

”Har ni gått under dollartrycket på Fifth Avenue? Har ni sett kvinnorna i perfekt avslappnade och pissdyra outfits komma ut ur butikerna när de stela påsarna slår ut som vita blomblad två decimeter över deras stilettklackar? Har ni gått genom Via del Corso i Rom? Gått förbi Gucci och Louis Vittons skyltfönster och sett er egen fåniga spegelbild i dom minutiöst blankpolerade fönstren? Sett vad en dum jävla Rolexklocka kostar?

Herregud, har ni nån gång hög på en faktura eller ny lön gått nerför Biblioteksgatan och bränt hälften ni nånsin haft på en Acnejacka?

De här gatorna och torgen finns över hela världen. Boulevarder som lyfter sig över all mänsklig smuts och erbjuder ett heroin som dövar all uppdämd smärta, vaggar en in till en sval ljus bardisk där män i Wall Street frisyrer står och blänker bredvid en lismande men sinnessjukt framgångsrik ”konstnär” – som förmodligen är en reklamare. Under den glaskupan av väldoft och perfekt avvägd låg musik, kan en människa kanske äntligen och verkligen slappna av. Två kvarter bort kan någon slåss för sin överlevnad, men vid den bardisken finns inte det.

”På Boulevarden” är min andra singel från albumet ”Om Vi Får Leva” som kommer i mars. En sång om att de flesta av oss som har ett jobb, som har en spik att slå på, som försöker göra det med någorlunda precision, vill göra just det – göra vårt bästa, utan att förlora vår själ och vår värdighet. Och samtidigt, om att ibland – bara få gå nerför en gata, bakom solglasögon och känna att ingenting kan röra en. Helt uppslukad av den skinande ytan runt om en, eller i total vrålande protest mot den.” – MVh JJ

Efter en utsåld och hyllad höstturné åker Jonathan ut på vårturné med start 29 mars, och kommer till Örebro och Örebro Konserthus den 2April.

Jonathan Johansson hit Rosa Himmel blev 2019 den mest streamade svenska låten i Sverige med Molly Sandén som sångerska. Det kritikerrosade albumet Scirocco släpptes 2020 och var det första albumet sedan Love & Devotion (2016) som utforskade kärlekens omöjliga möjligheter. Dessförinnan släppte Jonathan Johansson hyllade Lebensraum! (2015). Albumet blev ett av det årets högst betygsatta svenska skivor och räknas som ett av 2010-talets bästa album.

Kultur | Örebro
Örebronyheter

Källa: Sony Music Entertainment Sweden

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in