KIF Örebro förlorade mot Hammarby

By on 11 juni, 2023
Arkivbild

KIF Örebro tog emot Hammarby IF under söndagen i den 12 omgången av Damallsvenskan 2023, en match i gassande sol där man var steget efter Hammarby och man förlorade med 3-0.

Läget inför matchen var inte optimalt för Örebro som efter skador i laget endast hade fyra avbytare på bänken, Hammarby kom med både full trupp och en stor supporterskara som höll låda på läktaren.

Det var gästande Hammarby som från start tog tag i spelet, Örebro hängde med ett tag men det var gästerna som tog över desto längre tiden gick. Örebro tappade mer och mer, men man kunde trots underläget skapa ett fåtal chanser dock utan spets. Första halvekens enda mål kom i den andra tillägsminuten och det var Hammarbys Madelen Janogy som slog till.

Redan i den andra minuten av den andra halvleken var Hammarbys Madelen Janogy framme för att utöka ledningen, där Örebro inte alls var med. Spelet i sig såg fortsatt likadant ut som i den första där gästerna hade mest boll och ett hemmalag som fick nöja sig med att jaga och försöka med ett fåtal kontringar. I den andra tilläggsminuten av matchen utökade Hammarby till 3-0, och det var tack och godnatt för Örebro.

Örebro föll i en inte helt lätt match där man mötte topplaget Hammarby där konditionen inte såg ut att vara med i ett gassande riktigt varmt väder, nu ska man egentligen vara tränade för att orka med även i det här vädret. Nu såg matchbilden inte ut som att egentligen något av lagen var på topp, segt och svagt spel där man sprattlade till då och då.

Örebro ligger kvar trea från botten på kvalplats med sju inspelade poäng och man ligger riktig riktigt risigt till, nu har Örebro fem matcher kvar innan det är landslagsuppehåll. I den 13 omgången av Damallsvenskan tar man sig an Norrköping, ett Norrköping som ligger på platsen framför Örebro och vid vinst där kommer man närmare säker plats. Den matchen spelas på torsdag 15 juni 2023, på Behrn Arena


Matchfakta KIF Örebro vs Hammarby IF

  • 45+2 minuten Mål Hammarby, 0-1 Madelen Janogy.
  • 47 minuten Mål Hammarby, 0-2 Madelen Janogy.
  • 90+2 minuten Mål Hammarby, 0-3 Ellen Wangerheim.

Matchen slutade KIF Örebro 0 vs Hammarby IF x3

Anders Olofsson, Sport | Fotboll
Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login