Klart med fiber till Granbergsdal och Utterbäck

Av på 21 december, 2020
Arkivbild.

Karlskoga Energi & Miljö kommer att bygga ut fiber i området Granbergsdal och Utterbäck. I första läget kommer 269 kunder att bli anslutna. Av de som anmält intresse är det 19 fastigheter som inte blir anslutna i det här skedet, dels på grund av det geografiska läget och dels för att flertalet är fritidshus som inte är bidragsgrundande.

– Vi är glada att det här blir av eftersom det är en unik möjlighet med tanke på bidraget från Länsstyrelsen. Samtidigt är det så klart tråkigt att alla som vill inte kan anslutas i nuläget. Vi arbetar dock vidare för att hitta en lösning för att kunna ansluta även dessa kunder. Bland annat tittar vi på om det finns mer bidrag att söka, om kunden kan ges möjlighet att gräva själv eller om det finns andra lösningar, säger Peter Jarl, marknadschef på Karlskoga Energi & Miljö.

Projektering för 269 fastigheter
Projekteringen för utbyggnaden påbörjas under vintern och fastigheterna kommer att anslutas successivt under hela 2021. Alla som ska anslutas kommer att kontaktas för att bland annat diskutera hur grävningen ska dras på tomten.

– Det känns viktigt att kunna erbjuda kommuninvånarna samma möjligheter oavsett vart man bor, det är en grundläggande byggsten i social hållbarhet. Vi håller även på att bearbeta området Högåsen och vi hoppas att inom kort kunna ge ett positivt besked även där, avslutar Peter Jarl.

Länet | Karlskoga
Örebronyheter

Källa: Karlskoga Energi & Miljö

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in