Körkortstagare kan nu visa upp tillståndet i mobilen

Av på 24 september, 2018
Arkivbild

Den 23 september digitaliseras ytterligare tre utskick från Transport-styrelsen. Den som ansökt om körkortstillstånd och har en digital brevlåda får beviset i elektronisk form och kan därmed visa upp det i mobilen i stället för att ta med sig pappret till trafikskolan.

Transportstyrelsen fortsätter sin satsning på att bli mer digitala och digitaliserar ytterligare tre meddelandetyper:

  • Bevis om körkortstillstånd:
    Skickas till den sökande efter att Transportstyrelsen fattat beslut om körkortstillstånd för grupp 1, 2 eller 3. Den som har en digital brevlåda kommer att få beviset skickat dit i stället för på posten.
  • Påminnelse om läkarintyg:
    Personer som behöver lämna in ett läkarintyg för sitt körkortsinnehav får en påminnelse om detta cirka tre månader innan intyget måste ha kommit in till Transportstyrelsen. Den påminnelsen kommer nu skickas digitalt till den som har en digital brevlåda.
  • Påminnelse om körkortstillverkning:I vissa fall, när en person skickat in foto och namnteckning för tillverkning av körkort men inte betalat avgiften, skickas en påminnelse om detta ut. Körkortet tillverkas inte förrän avgiften betalats. Denna påminnelse kommer nu skickas digitalt till den som har en digital brevlåda.

– Många trafikskolor vill att man visar upp beslutet om körkortstillstånd när man ska påbörja sin utbildning. De flesta har idag en mobiltelefon och det är enklare att visa upp beslutet via mobilen än att ha med sig beslutet på papper, säger Mikael Andersson, presschef på Transportstyrelsen.

Från och med nu går det att få sitt bevis om körkortstillstånd digitalt.

Regionalt
Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in