Kräftgången fortsätter för ÖSK

By on 24 september, 2013

Hösten har kommit till Behrn Arena, det är kyligt i luften och det blir mörkt fort. Men striden i superettans topp är het. Hur kommer det sluta, kan ÖSK hålla sig kvar?

Efter att ha bevittnat spelet idag är jag tveksam till om ÖSK kommer kom upp till Allsvenskan. Tappar man poäng hemma mot Brage har man inget i hösta serien att göra. Matchen började ändå bra, ÖSK hade bra fart i benen och satt hög press på mål.

De kunde även ta ledningen i matchen, men tappade den direkt. Andra halvlek blev en uppvisning dåligt spel men samtidigt ett överta i spelet av ÖSK. Publiken blev tillslut så frustrerade att de buade åt både ÖSK och Brage. Matchen slutade 1-1 efter att ÖSK radat upp flera bra chanser i matchens sista minuter.

Första halvlek
ÖSK inleder matchen bra, de första 10 min innehåller många löpningar och uppvisningar i tekniskt spel. Daniel Gustavsson visar flera gånger prov på sitt fotarbete. Samuel Wowoah visar vilja och fick många gånger bygga upp spelet på sin vänsterkant.

Men matchen tappade tempo och ÖSK hade svårt att få spelet att fungera. Många gånger hamnade bollen hos Brages försvars linje. Fast i den 30:e min lyckas ÖSK bita sig kvar på Brage straffområde. Magnus Wikström får ett inlägg från väster och sätter 1-0 till ÖSK.

Glädje en efter målet blev inte långvarig, i den 33:e min kunde Brage kvittera igenom Marko Mihajlovic. Målet kom till på situation där Brage fick en frispark. Skottet ställde Oscar Jansson som inte kunde hindra Mihajlovic när han snappade upp en passning.

Första halvlek slutade 1-1 och vissa delar av publiken buade åt ÖSK.

Andra halvlek
ÖSK försökte ta ledningen i den andra halvleken, men Brage spelade stabil i försvaret och stoppade ÖSK flera gånger om. Hemmalaget styrde spelet på plan men hade svårt att få till det.

Mellan den 60-70:e matchmin skapade ÖSK flera hörnor utan att kunna förvalta dem. Brages målvakt Tim Markström kunde plocka ner boll efter boll som ÖSK sparkade in i bortalagets straffområde.

ÖSK:s press fortsatte under slutminuterna, i den 84:e matchmin var en nick när på att gå in. Det var en ovanlig syn att se ÖSK träffa bollen så nära mål. Tryckte mot mål fortsatte och hemmalaget brände flera bra chanser, tillslut blev det ett oavgjort resultat. 1-1.