Kumla IBK dam och herr vann kvalmatcherna

By on 18 mars, 2024

Under söndagen hade Kumla IBK dubbla kvalmatcher i Kumlahallen, där först herrarna fick med sig en vinst mot Per-Ols IBF för att därefter följas upp av damerna som slog Sandvikens AIK.

….

Herrarna, som kvalar upp mot Division 1 var tvungen att vinna sin match, efter förlusten i fredags på bortaplan. När Per-Ols IBF kom till Kumla, så var det ett helt annat spel som hemmalaget visade upp.

Redan under först perioden gjorde man 2-0 och höll den ledningen tills det var knappt två minuter kvarv av matchen, då gästerna fick in en kvittering till 2-1. Dock med en sekund kvar så gör Erik Gylllberg 3-1 i öppen kasse. Nu väntar tredje och avgörande match på Lördag i Fagersta, för att gå vidare till nästa omgång.
….
Damerna däremot, som kvalar upp mot Allsvenskan säkrade att gå vidare till nästa omgång, genom att besegra Sandvikens AIK med 6-5 efter förlängning.

Det skulle visa sig bli en riktig spännande match, för Kumla dominerar i 45 minuter och ledde matchen med 5-0, men de sista 14 minutrarna gör Sandviken dem mål och matchen går till förlängning. Där visar Kumla att de är starkast och Maja Andersson Elf sätter vinstmålet efter 4:40 i förlängningen.

Detta utlöste ett öronbedövande jubel i Kumlahallen. Damerna kommer nu ställas mot Alunda IBF i bäst av tre matcher, första matchen spelas på långfredagen 29 mars.