Kyrkbergets Vänner håller årsmöte med visning av Kägelbanan

Av på 2 maj, 2022
Arkivbild

Söndag 8 maj kl 15:00 håller Föreningen Kyrkbergets Vänner årsmöte i Kägelbanan på Kyrkberget i Lindesberg, en representant från aktiva kägelspelare i Arboga visar och berättar om kägelspel.

Föreningen bjuder på fika på årsmötet som är öppet för medlemmar och blivande medlemmar. Medlemskap för 2022 är: 100 kr enskild eller 250 kr familj, boende på samma adress. Betala via bankgiro 309‐3846 eller Swish 123 681 17 15. Ange namn + e-postadress/bostadsadress/telefonnummer.

Anmälan till årsmötet görs senast den 5/5 på mejl till kyrkberget18@gmail.com eller till någon ledamot i styrelsen.

Kägelbanan på Kyrkberget i Lindesberg uppfördes 1883 av Linde Kägelklubb. Föreningens syfte vara att förena sällskaplig samvaro med en för själen roande och för fysiken välbehövlig sysselsättning. Kägelspel var vid slutet av 1800-talet en spridd hobby som i Lindesberg höll i sig ända till 1970-talet då medlemsantalet var så pass minimerat att fortsatt verksamhet var ogörlig. Byggnaden lämnades då i förfall och med undantag för tillfälliga upprustningar har husets skick stadigt försämrats. 

Föreningen Kyrkbergets Vänner arbetar aktivt med att lyfta och föra fram Kägelbanans naturliga plats på Kyrkberget; verkar för att bilda en opinion för kägelbanans bevarande på Kyrkberget; vill att fler aktiviteter anordnas på Kyrkberget under året i föreningens anda genom samarbete med andra föreningar.

På gång i föreningen 2022

Kyrkbergets dag 22 maj kl. 15.00-17.00: Ett samarrangemang med flera föreningar, med bland annat Kyrkbergslopppet, pyssel, underhållning och fika vid elden. 

Kulturarvshelgen 9-11 september på Kyrkberget: Temat i år är ”Hållbart kulturarv”.

Julmys på Kyrkberget 20 november kl. 13.00-15.00: En aktivitetsdag med julpyssel i naturmaterial i samarbete med flera föreningar.

Studiecirkel i målning och snickarglädje: Man lär oss om traditionella metoder i byggnadsvård utifrån Kägelbanans behov. Man kommer under en tid framöver fokusera på underarbete och målning av kägelbanan. Man välkomnar alla som vill vara med och hjälpa till. Din hjälp behövs!

Kultur | Lindesberg
Örebronyheter

Källa LindeKultur

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in