Länet | Mats Rosenberg håller föredrag i Lindesberg

Av på 3 mars, 2015

Den 19 mars kommer Mats Rosenberg till Lindesbergs stadsbibliotek (källaren). Det är Naturskyddsföreningen som bjudit in honom som föreläsare efter årsmötet som är kl 18-19 (högst upp).

Mats Rosenberg är kommunbiolog i Örebro och föredraget heter ”Från soptipp till naturskönt område. Allmänheten är välkommen! Föreläsningen börjar 19.15 . Fri entré!

Mats Rosenberg berättar om förvandlingen av det gamla industriområdet och soptippen vid Hjälmaren till det nuvarande naturreservatet.

Mats Rosenberg tilldelades 2013 världsnaturfonden WWF:s Jihdepris (till minne av Elisabeth Jihde) med motivering: ”Mats Rosenberg är en eldsjäl som med envishet, kunskap och stort engagemang har fått Örebro kommun att göra värdefulla naturvårdsinsatser. Örebros gamla soptipp och industriområdet med det lilla naturreservatet Oset och Svartåns mynningsområden har omvandlats till strandängar med häckande fåglar, groddammar, blommor och betesdjur som håller landskapet öppet. Det har bidragit till att Örebro utvecklats till en naturpärla för både människor, växter och djur.”

Länet
Örebronyheter

Bilden: Mats Rosenberg tilldelades 2013 världsnaturfonden WWF:s Jihdepris. Den 19 mars kommer han till Lindesberg. Foto: Ola Jennersten (WWF)

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in