Längdlandslaget redo för sommarens första tävlingar

Av på 26 augusti, 2020
Foto: Lukas Johansson/SSF

Då var det bara två dagar kvar innan längdlandslaget drar igång den här säsongen på riktigt med tävlingar i samband med Alliansloppet Action Week.

– Ska bli kul att äntligen se åkarna i ”riktig” nummerlapp, säger Anders Byström, landslagschef.

Åkare från A-laget, Team BAUHAUS, Team Svenska Spel, rullskidslandslaget samt inbjudna åkare kommer på torsdag och fredag samlas i Trollhättan för tävlingar, som sänds live i SVT. På torsdag körs 10/15 kilometer klassiskt följt utav sprint i fristil på fredag. Men det blir lite andra omständigheter än vanligt.

– Det blir lite annorlunda utan publik, men oavsett är det så himla kul att vi äntligen ska få tävla igen. Fint att vi tillsammans med Alliansloppet inte ställer in, utan ställer om. Arrangören har skapat riktigt bra och spännande tävlingar, säger Anders Byström.

Charlotte Kalla, Frida Karlsson, Linn Svahn, Calle Halfvarsson, Jens Burman och Johan Häggström är alla på plats tillsammans med övriga i A-landslaget. Ebba Andersson kommer dock inte till start då hon för en tid sedan skadade fingret under ett rullskidspass. Hon tränar dock för fullt och kommer att ansluta till träningslägret i Torsby som genomförs efter tävlingarna i Trollhättan.Detsamma gäller Hanna Falk som är på väg tillbaka från sina ryggproblem. Från Team BAUHAUS saknas också Moa Olsson, Evelina Settlin och Elina Rönnlund.

– Vi saknar några få, så är det alltid. Men extra kul är det att vi har åkare från Team Svenska Spel med också. Det är sällan vi har chansen att få tävla så här alla lag emot varandra.Det ska bli kul att äntligen se åkarna i ”riktig” nummerlapp och de längtar efter att få tävla för första gången sedan säsongen abrupt avslutades i vintras, säger Anders Byström.

Tävlingarna kommer att organiseras i enlighet med gällande restriktioner från Folkhälsomyndigheten för att garantera säkerheten både för åkare, ledare och funktionärer, samt för att inte riskera en ökad smittspridning. Därför kommer tävlingarna att köras utan publik. Antalet atleter och ledare kommer också att begränsas till maximalt 50 personer.

Tävlingarna sänds i SVT 1 och SVT play.

Program:
Torsdag 15 & 10 km klassiskt, individuell start
Herrar: 15:00-16:10
Damer: 16:15-17:30

Fredag sprint, fristil
Prolog: 14:30-15:15.Finaler 15:45-17:30

A-laget:
Maja Dahlqvist
Charlotte Kalla
Frida Karlsson
Emma Ribom
Linn Svahn
Jonna Sundling
Moa Lundgren
Jens Burman
Calle Halfvarsson
Johan Häggström
Oskar Svensson
Viktor Thorn

TeamBAUHAUS
Anna Dyvik
Johanna Hagström
Marcus Grate
William Poromaa
Fredrik Andersson

TeamSvenska Spel
Karl-Johan Westberg
Leo Johansson
Jonas Eriksson
Anton Persson
Marcus Ruus
Maria Nordström
Olle Jonsson
Hugo Jacobsson
Gustav Aflodal

Svenska rullskidlandslaget
Victor Gustafsson
Alfred Buskqvist
Johan Ekberg
Truls Gisselman
Jackline Lockner
Julia Angelsiöö
Hanna Abrahamsson
Moa Hansson

Inbjudna atleter
Max Novak
Gilberto Pasini
Linn Sömskar
LovisaModig
Sandra Olsson
Tuva Persson

Sport | Skidor
Örebronyheter

Källa: Svenska Skidförbundet

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in