Låt inte ditt friskvårdsbidrag brinna inne

Av på 20 december, 2021

Låt inte ditt friskvårdsbidrag brinna inne – unna dig istället att må bra. Om du har kvar outnyttjat friskvårdsbidrag för 202, kan du enkelt använda det hos oss på Kvix.se Vi erbjuder inte bara livestreamad hälsa och träning, utan bidrar även till social samvaro digitalt, något vi inte är bortskämda med i pandemitider.

Slutet av året närmar sig, enligt statistik är det mer än 40 procent av befolkningen som inte hinner nyttja sitt friskvårdbidrag i tid. Att få subventionerad friskvård är någonting fler borde ta till vara på och i och med Covid 19 har Skatteverket varit mer generösa med vad som kan få räknas till avdragsgillt friskvårdbidrag. Med tanke på den flexibla arbetsmiljön med hybridkontor ställs det ännu högra krav på arbetsgivare att tillgodose det växande behovet av personalfriskvård. Att träna digitalt har blivit både en säker, tillgänglig och tidssparande genväg att få träningen gjord i pandemitider. Dessutom är det klimatsmart att slippa starta bilen för att ta sig i väg till ett fysiskt gym.

Det breda utbudet av avdragsgilla kategorier inom wellness öppnar upp för ett mer tillvänt hälsoklimat och aktivt Sverige. Exempel på aktiviteter är agility, enduro, forsränning, friluftsaktiviteter och naturupplevelser med inslag av motion, motocross, paintball, personlig startavgift i tävling eller lopp, självförsvarskurser, sportfiske olika hälsoappar. Där kommer Kvix.se in med ett brett bidrag av träningsprogram, yoga och meditation, dans och föreläsningar inom olika livsstilsområden, som till exempel sömn och näringslära – ett holistiskt utbud som ringar in hela livshjulet på en digital plattform.

Den bransch som har det högsta friskvårdsbidraget är bank och försäkring med genomsnittet 3461kr, medan den offentliga sektorn hamnar i botten med 2216kr. Högre belopp ger generellt ett ökat nyttjande. Den magiska summan där mer än hälften av medarbetarna tycker det är värt att nyttja sitt friskvårdsbidrag verkar ligga på 3000kr, vilket också var genomsnittssumman för friskvårdsbidragstagare 2019.

På kvix kan du nyttja ditt friskvårdsbidrag direkt på siten genom att ladda ner ditt kvitto efter köp. Du kan även köpa Kvix Premium via din friskvårdsportal. Vi finns på ePassi, Actiway, Wellnet och Benify!

Sverige
Örebronyheter

Källa: Kvix

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in