LHC:s powerplay sänkte ÖHK

By on 16 oktober, 2013

Örebro kunde inte återupprepa bedriften från det senaste mötet mot LHC. Ikväll blev det en 5-3 förlust efter en målrik tredje period.

Det var poängledaren Pär Arlbrandt som klev fram och avgjorde för hemmalaget LHC . Men det var Örebro som tog ledningen.

Daniel Sondell gjorde 0-1 i första perioden framspelad av Jared Aulin och Marcus Weinstock. Ledningen stod sig till början av andra perioden då Jonas Junland hittade målet i powerplay. De två första perioderna kunde underhållningsmässigt varit bättre.

Matchen tog vart i sista perioden
Det var i matchen sista del som det började ta fart. Pär Arlbrandt kunde ge hemmalaget ledningen i powerplay men Örebro var snabba att kvittera. Bara en min efteråt hittade Jared Aulin målet. Men Pär Arlbrandt slog till igen och satte 3-2 ca 1 min senare.

Men det här var LHC:s kväll och framför allt deras powerplay. Simon Hjalmarsson gjorde 4-2 i spelformen 5 mot 4 och tillslut kunde Jonas Junland sätta slutresultatet 5-2 i ett 5 mot 3 powerplay. LHC gjorde fyra mål i den spelformen ikväll.

För Örebro gäller det att ladda om batterierna, på fredag är det match mot Leksand i Tegera Arena.

Bild: Arkivbild Örebronyheter