Lilla jag och drakarnas drottning till Örebro

By on 3 juli, 2023
Inga Tvivel (Jan Ericsson)
Foto: Johannes Helje.

Det prisbelönta teatersällskapet Bland drakar och dragqueens nya musikal ”Lilla jag och drakarnas drottning”, intar scenen i Wadköping Örebro tisdag 18 juli 2023 i sommar.

Musikalen är en unik blandning mellan glamourös dragshow, levande musik och barnteater. Den 8 juni var det turnépremiär i Stockholm, nu fortsätter resan vidare ut i landet med ett stopp i Örebro!

– Idag när dragshow blivit måltavla för hat, så är det viktigare än någonsin att sprida glädje och gemenskap. Vi är oerhört glada över att få åka på turné och besöka så många av landets Folkets Hus och Parker, en folkparksturné är ju det folkligaste som finns, hälsar Petter Wallenberg regissör och manusförfattare av musikalen och grundare av Bland drakar och dragqueens.

Lilla jag och drakarnas drottning är en unik blandning mellan glamourös dragshow, levande musik och barnteater, och har gjort succé på Konserthuset Stockholm. Föreställningen är ett spännande äventyr fullt av fartfyllda rörelser, interaktiv dramatik och fantasifull kostym som engagerar både barn och vuxna.

I varje steg av handlingen bjuds publiken in att sjunga, dansa och “kliva in” i berättelsen på olika sätt. Här ryms både lekfullhet och ett viktigt budskap om att våga vara den man är.

– För Folketshus- och parkrörelsen är det självklart att vara en arena för många olika kulturella uttryck. Glädje och kreativt skapande har alltid en given plats hos oss. Vi är därför mycket glada för detta samarbete med Bland drakar och dragqueens, säger Nina Andersson, vd på Folkets Hus och Parker.  

Musikalen gestaltas av den kända dragshowartisten och skådespelaren Inga Tvivel (Jan Ericson) till ackompanjemang av pianisten Daniel Englund. Föreställningen är regisserad och skriven av författaren och regissören Petter Wallenberg.

Kultur | Örebro
Örebronyheter

Källa: Folkets Hus och Parker

You must be logged in to post a comment Login