Lindesbergs kommun söker två bibliotekarier till framtidens bibliotek

By on 25 januari, 2023
Arkivbild

Lindesbergs kommun söker två bibliotekarier till ett nyrenoverat hus där biblioteket verkar tillsammans med flera andra verksamheter. ”Här är du med och skapar nya metoder i en bred verksamhet, både i och utanför bibliotekets väggar. Vi söker två engagerade bibliotekarier som har ett genuint intresse för att förverkliga framtidens bibliotek i takt med samhällsutvecklingen. En av tjänsterna är nyinrättad”, skriver kommunen.

Lindesbergs kommun har ca 23.000 invånare. Biblioteksverksamheten består av huvudbiblioteket, filialbiblioteken i Fellingsbro, Frövi och Storå samt biblioteksbuss. I webbiblioteket Bergslagsbibblan samarbetar Lindesberg med biblioteken i Nora, Ljusnarsberg och Hällefors. Åtta personer arbetar med verksamheten och biblioteken har tillsammans ca 200.000 besök om året.

”För oss är det ständigt aktuellt med utvecklingsarbete för att skapa attraktiva framtida bibliotek. Organisatoriskt tillhör biblioteken kultur-, fritid- och anläggningsenheten inom Tillväxtförvaltningen. Inom kultur och fritid arbetar ca 15 personer med verksamheter som kulturarv, allmänkultur, fritids- och föreningsverksamhet, medborgarservice och turism förutom bibliotek. Vår målsättning är att erbjuda ett rikt, tillgängligt och varierat kultur- och fritidsutbud med utgångspunkt i medborgarnas behov och önskemål”, enligt annonsen.

Arbetsuppgifter: Biblioteket verkar för att skapa livskvalitet och står inför många spännande utmaningar framöver. Kommunen vill utveckla biblioteken som plats och hitta nya samverkansformer med både medborgare, föreningsliv och andra aktörer: ”Vårt uppsökande arbete är ständigt under utveckling och vi vill hitta nya sätt för samverkan och möten där vi som bibliotek kan växa.”

”Vi söker dig som kan komma med nya tankar om vad bibliotek kan vara och vill vara med och utveckla dessa. Du ska kunna omsätta dina idéer till handling och tycka det är viktigt att nå resultat. I tjänsterna ingår planering och utförande där du självständigt driver processer. Hos oss finns stora möjligheter att själv och i samarbeten med andra forma och utvecklas i sitt arbete. I uppdraget ingår även: • sedvanliga bibliotekarieuppgifter, • yttre bemanning i biblioteket där alla målgrupper ingår, • att tillsammans med kollegor utföra och utveckla verksamheten, • kvälls- och helgtjänstgöring.”

För mer information och ansökan senast: 2023-02-05 besök https://recruit.visma.com/External/OJCustomer3/AssignmentView.aspx?GuidExtSoftware=81b9389b-8b44-4657-863e-aec150aa724f&guid=BC8E5026-3709-4524-9176-C09C54A1456B&locId=1

Kultur | Örebro län
Örebronyheter

Källa: LindeKultur

You must be logged in to post a comment Login