Lindesbergs Konstförening bjuder in till kväll kring konstnären Einar Persson

Av på 14 oktober, 2021

Tisdag 19 oktober kl 19 bjuder Lindesbergs Konstförening in till en kväll kring konstnären Einar Persson på Lindesbergs Stadsbibliotek med Thomas Kellerth och Dan Lekberg.

Einar Persson (1918-2006) var grafiker och målare och bodde större delen av sitt liv i Karlskoga.

Einar Persson finns representerad såväl på Nationalmuseum som på andra mueséer i landet.

Han sökte sina motiv såväl inom landet som utomlands, till exempel i Paris och London.

Hans uttrycksmedel inom grafiken var torrnål och akvatint, metoder han utvann mycken must, ljus, rumslighet ur, och han var en mycket uppskattad konstnär.

Tisdag 19 oktober kl 19 kommer Thomas Kellerth och Dan Lekberg till Lindesbergs Stadsbibliotek för att berätta om Einar Persson och visa exempel på hans konstnärskap.

Thomas Kellerth är läkare till sin vanliga profession men också hängiven kännare och samlare av bland annat Einar Perssons grafik.

Dan Lekberg är konstnär, bosatt i Karlskoga. Hans måleri är välkänt bland annat för besökarna till Lindesbergs Stadsbibliotek, genom de fina målningar som hänger på bibliotekets övre plan.

Thomas Kellerth och Dan Lekberg har, tillsammans med konstkritikern Stefan Nilson från Örebro och grafikern Lars Nyberg från Grafikverkstan i Uttersberg nu i höst givit ut en enastående vacker bok om Einar Perssons grafik. Boken kommer att finnas som en självklar bakgrund till Thomas och Dans framträdande, och det kommer naturligtvis bli tillfälle att köpa den under kvällen.

Programmet arrangeras av Lindesbergs Konstförening i samarbete med Lindesbergs Stadsbibliotek.

Kultur | Örebro län Lindesberg
Örebronyheter

Källa LindeKultur

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in