Lindesbergs Konstförening ställer ut verk av Lena Jerlström

By on 8 januari, 2023
Foto: LindeKultur

Lördag 14 januari kl 11 bjuder Lindesbergs Konstförening in till vernissage av årets första konstutställning med verk av textilkonstnären Lena Jerlström som visas till 16 februari. I samband med vernissagen lämnar föreningen ut vinsterna i 2022 års konstlotteri.

I väntan på att Konstrummet i Lindesbergs Stadsbibliotek blir färdigrenoverat visas utställningen i skyltfönstren i den före detta färgaffären i korsningen Kungsgatan/Bytesgatan i Lindesberg (mittemot Kingsgårdens kafé).

Lena Jerlström är född 1967 och bosatt i Sköllersta. Hon arbetar med skulpturer i textil – svävande, nästan viktlösa figurer som rör sig drömskt, meditativt efter luftens rörelser i rummet.

Efter konstnärliga utbildningar har hon haft såväl separatutställningar som deltagit i samlingsutställningar, bland annat Ljusstråk i Nora, på Örebro Läns museum, på Bryggeriet i Nora och många andra platser.

Om sitt skapande säger hon bland annat:

”Naturen med djur och växter har alltid gett mig tillgång till fantasin och leken där jag kan bygga olika världar, där drömmar får rum, där frågor kan utforskas, där vi tillåter oss att vara på väg utan givna svar men kanske snuddar vid något som vi ännu inte kunnat formulera.”

Kultur | Örebro län
Örebronyheter

Källa: LindeKultur

You must be logged in to post a comment Login