Lindesbergs Riksteaterförening: Höstens program

By on 17 augusti, 2022

Lindesbergs Riksteaterförening presenterar hösten 2022 fyra teaterföreställningar – ”Skrönor i länet” – en berättarkväll i Stripa (31 augusti), ”Britt-Marie var här” med Marianne Mörck i alla roller (23 oktober), ”Huomenna mina lähden/I morgon åker jag” – en nyskriven musikal live på bio (29 oktober) och ”Barbie” – en föreställning om danshistoria (19 november).

Lindesbergs Riksteaterförening: Program hösten 2022:

Onsdag 31 augusti kl

 18:00: Plats: Bryggeriet Stripa (Guldsmedshyttan) Lindesberg

Skrönor i länet – en berättarkväll där du som besökare också bjuds in att dela med dig av din historia. 

OBS: Föreställningen är gratis och ingår i den regionala kultursatsningen Scenkonst utanför tätort.

Medverkande: Hans-Christian Thulin, Katarina Krogh, Hanna Lekander och Malin Bergh (Örebro Länsteater).

”Ingen har allt men alla har en berättelse. Konceptet är enkelt. Vi samlas på en plats alla kan ta sig till. I skymningen när vinden mojnar. Vi tänder marschaller och virar in oss i filtar. Någon har med sig varm choklad. En annan lite vin och ost. Sedan delar vi berättelser med varandra. Föreställningen gör vi tillsammans.”

Fikaförsäljning och Bryggeriet har öppet


Söndag 23 oktober kl 17:00: Plats: Folkets Hus, Lindesberg

Foto: John Gripenholm

Britt-Marie var här – en varm komedi med Marianne Mörck i alla roller.

En kärlekshistoria om en kvinna som väntat ett helt liv på att hennes ska börja. Det är berättelsen om samhällen vid vägar där fotboll och pizzerior är det sista som överger människorna. Britt-Marie, 63, har just lämnat sitt 40-åriga äktenskap bakom sig och ska starta upp sitt liv på nytt. Det enda arbete hon kan få är i Borg, ett samhälle om vilket det snällaste man kan säga är att det ligger vid en väg. Borg har inget annat än fotbollen kvar. Britt-Marie hatar fotboll. Detta är sannerligen inte början på en underbar vänskap.

Biljetter: Blombergska bokhandel i Lindesberg och Tickster – Ordinarie 280 kr; Scenpass 200 kr; Ungdom upp till 26 år 100 kr.


Lördag 29 oktober kl 17:00: Plats: Lindesbergs Bio (Folkets Hus

Foto: Antti Karppinen

Huomenna minä lähden/I morgon åker jag – nyskriven musikal om en ung finländska i det glada 20-talets Amerika – live på bio, direkt från Kuopio Stadsteater. Spelas på finska med svensk text.

För manus och regi står den välkända regissören och skådespelaren Kari Heiskanen, som har skrivit denna stormusikal speciellt för Kuopio Stadsteater. Musiken är skriven av Mika Paasivaara och i huvudrollerna ser vi folkkära Reeta-Leena Vestman och Mikko Rantaniva. Följ med på en resa som blir svängig, rolig, romantisk och spännande. Allt som behövs för en oförglömlig teaterkväll på bio!

Livesändningen är ett samarbete mellan Kuopio Stadsteater, Riksteatern och Folkets Hus och Parker. 

Ett samarrangemang mellan Lindesbergs Riksteaterförening och Finska förvaltningsområdet i Lindesbergs kommun


Lördag 19 november: Plats: Kulturum på Lindeskolan (Lindesberg)

Foto: Ellinor & Frida Smedberg

Barbie – en föreställning om danshistoria. 

Barbie är en föreställning om danshistoria som med humor belyser viktiga historiska händelser som har ett samtida värde. Flera kända verk som skapats av omtalade koreografer, performansartister, författare och ljudkonstnärer presenteras. Artister som koreografen Loie Fuller uppträder med sin färgglada klänningdans som är iscensatt med avancerad ljusteknik, dansaren Isadora Duncan dansar sin moderna dans barfota och Delia Derbyshire spela upp sin elektroniska musik hon skapade för populära filmer.

Koreograf: Ellinor Ljungkvist: Dansare: Ida Hellsten och Jessica Andrenacci.


Som medlem i Lindesbergs Riksteaterförening får du uppleva scenkonst över hela Sverige till rabatterade priser. Samtidigt bidrar du till ett rikare kulturutbud där du bor.

Nöje | Örebro län
Örebronyheter

Källa: LindeKultur

You must be logged in to post a comment Login