Lokalt | Almby IK vinnare av Svenska Skidförbundets och McDonald’s satsning Skidlyftet

Av på 4 december, 2015

Almby IK vinnare av Svenska Skidförbundets och McDonald’s satsning Skidlyftet. Priset överlämnas i morgon fredag (4/12) på McDonald’s Västhaga kl. 15:00.

Längdskidklubben Almby IK är en av vinnarna i Svenska skidförbundets och McDonald’s satsning Skidlyftet. Bidraget ska gå till att utveckla barn- och ungdomsverksamheten i de båda klubbarna. 

Almby IK kommer att använda sitt bidrag på 10 000 kronor till en snösamlare för att säkra snömängden i spåren.

– Jag tycker att det är väldigt roligt att vi har en vinnande klubb från Örebro och det ska bli spännande att följa skidutvecklingen här. Det känns fantastiskt att vi på McDonald’s kan vara med och bidra till föreningslivet i Sverige. Jag vet hur viktigt det är med stöd från näringslivet till ideella föreningar och barn- och ungdomsverksamhet ligger mig varmt om hjärtat, säger Magnus Pojen, franchisetagare McDonald’s i Örebro. 

Juryarbetet har varit utmanande eftersom samtliga ansökningar innehöll många bra förslag över projekt som skulle göra stor nytta i landets skidföreningar. 

– Som för de flesta idrottsföreningar betyder varje bidrag oerhört mycket för att kunna utveckla verksamheten. Vi är väldigt glada över att vara en av vinnarna i Skidlyftet! Vinstsumman ska bidra till en snösamlare som ska göra våra skidspår åkbara även vid liten snömängd, så att våra ungdomar kan åka ännu mer skidor, säger Pär Dudal, ledare i Almby IK. 

Om Skidlyftet
Skidlyftet är ett gemensamt initiativ mellan McDonald’s och Svenska Skidförbundet där vi tillsammans vill stötta utvecklingen av barn- och ungdomsverksamheten bland Sveriges längd- och alpina klubbar. Under våren skänkte McDonald’s 1 krona för varje såld kampanjmeny och över 800 000 kronor samlades in. Hela 247 klubbar ansökte till Skidlyftet och 22 längd och alpina skidklubbar kommer att få ta del av del av vinstpengarna. Föreningarna kunde ansöka om bidrag upp till 50 000 kronor. 

Skidlyftets jury
Skidlyftets jury består av representanter från Svenska Skidförbundet, McDonald’s och de aktiva landslagsåkarna André Myhrer, Frida Hansdotter, Jens Byggmark och Maria Pietilä Holmner i alpint samt för längd Emma Wikén, Marcus Hellner och Teodor Peterson. 

Om Almby
Almby IK bildades 1923 och har efter flera snöfattiga vintrar tagit ny fart. Klubbens ungdomsverksamhet är intensiv med många tävlingar. Bland klubbens vuxna åkare är det främst Vasaloppet och andra långlopp som lockar. Nu vill föreningen se till att snöfattiga vintrar inte ska stå i vägen för barn och ungas skidupplevelser. Vinstsumman från Skidlyftet ska bidra till inköp av en snösamlare för att kunna erbjuda åkbara spår även vid liten snömängd.

Sport | Lokalt
Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in