Lokalt | Atlas Copco donerar 50 000 kronor till Nyckelfonden

Av på 22 juni, 2015

Atlas Copco i Örebro donerar 50 000 kronor till stiftelsen Nyckelfonden som stödjer medicinsk forskning vid Universitetssjukhuset Örebro.

När Atlas Copco:s division Underground Rock Excavation, URE, i Örebro vann koncernens utmärkelse ”Safety & health award” för att ha introducerat ett säkerhets- och hälsofrämjande beteende i verksamheten vann de förutom äran också 50 000 kronor. Pengarna ska de skänka till ett välgörande ändamål med lokal förankring.

Vi valde Nyckelfonden eftersom det är ett lokalt ändamål som gagnar alla, säger Scott Barker, President på Atlas Copco URE. Alla gåvor till Nyckelfonden går oavkortat till forskning vid USÖ. Genom att stödja Nyckelfonden bidrar man till en ännu bättre hälso- och sjukvård för våra länsinvånare.

Vi är jätteglada och mycket tacksamma för att Atlas Copco har valt Nyckelfonden som ändamål, säger Annika Rosdahl, stiftelseansvarig på Nyckelfonden när hon tog emot en jättecheck från Scott Barker.

Varje år delar fonden ut cirka 6 miljoner kronor i forskningsanslag till olika verksamheter inom Universitetssjukhuset Örebro.

Lokalt
Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in