Lokalt | “Come Together” till Erikshjälpen Second Hand i Örebro

Av på 26 september, 2015

Fyra svenska ungdomar med utvecklingsstörning reste till Tanzania för att manifestera alla barns rätt till utbildning. Nu åker de runt i Sverige för att berätta om sin resa och projektet Come Together.

Come Together arbetar för att fler barn med funktionsnedsättningar i Tanzania och Rwanda ska kunna gå i skolan. Projektet har fyra ambassadörer som själva precis har gått ut särskolor i olika delar av Sverige. Axel Isaksson, Joanna Johansson, Victoria Valverde och Viktor Barkström vet hur det är att växa upp med en utvecklingsstörning.

I mars 2015 reste de till Tanzania för att träffa ungdomar med olika funktionsnedsättningar där. Tillsammans med ungdomar från Tanzania och Rwanda blev det en fullspäckad vecka i Dar es Salaam full av kämpaglöd, påverkansaktiviteter, svett, skratt och dans. Projektambassadörerna höll också tal inför bland annat Tanzanias inrikesminister, något som uppmärksammades av flera medier.

I höst åker Come Togethers projektambassadörer på Sverigeturné, till olika Erikshjälpenbutiker, för att berätta om projektet och om resan för alla som är intresserade. Med på turnén är också Sixmond, artist och albinoaktivist från Dar es Salaam i Tanzania. Han vann Tanzanias motsvarighet till Grammis, Kilimanjaro awards, tidigare i år.

Come Together är glada att välkomna honom till Sverige och den andra delen av Sverigeturnén. I samband med turnén släpps hans singel ”On my mind”, en härlig låt i modern afrikansk dansmusik-genren.

Come Together besöker Erikshjälpen Second Hand på Åbyvägen 1 den 30/9 kl: 13:00, 15:00 och 17:00.

Lokalt
Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in