Lokalt | Dubbelt så många resenärer Örebro – Stockholm under banarbete

Av på 9 april, 2015

Sedan Trafikverket stängde av delar av tågtrafiken norr om Stockholm har tågresenärer rusat till Swebus. På sträckan Örebro – Stockholm har resenärer som åker med Swebus dubblerats. Under hela banarbetet kommer Swebus sätta in extrabussar för att skapa fler platser.

Banarbetet mellan Spånga och Kallhäll inleddes söndag kväll 5 april och kommer pågå fram till måndag 13 april klockan 04.30. Restiden med tåget förlängs med cirka 40 minuter och banarbetet påverkar framförallt tågresenärer på sträckan Örebro-Västerås-Stockholm. Hos Swebus märks en kraftig ökning av resenärer som en följd av banarbetet.

Många väljer att resa med Swebus istället för tåget för att slippa krångliga byten till ersättningsbussar och få en kortare restid, säger Christel Grip, presschef på Swebus.

Det är främst på de kortare sträckorna som resenärer väljer expressbussen istället för tåget. En stor ökning är det på sträckan Örebro – Stockholm, där antalet resenärer under påsklovsveckan är två gånger fler än samma period förra året.

Vi räknar med att vi kommer få ännu fler resenärer de närmsta dagarna och vi gör allt vi kan för att skapa plats åt alla med extrabussar, säger Christel Grip, presschef på Swebus.

Lokalt
Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in