Lokalt – Inspirationsdag om rättvis handel, 23 november

Av på 22 november, 2016

Den 23 november bjuder Styrgruppen för Fairtrade City Örebro in till en inspirationsdag om Fairtrade och rättvis handel.

Fairtrade är en oberoende certifiering med mål att motverka fattigdom och stärka människors inflytande och handlingskraft. Genom att märka, sälja, servera och köpa in Fairtrade-märkta produkter bidrar vi till att skapa bättre arbets och levnadsvillkor för människor runt om i världen. Örebro kommun är sedan 2007 diplomerad som en Fairtrade City.

Den 23 november arrangeras en inspirationsdag runt ämnet, syftet med dagen är att inspirera fler till att medverka i arbetet för de mänskliga rättigheterna inom ramen för kommunens Fairtrade Cityarbete. Dagen innehåller en föreläsning som hålls för olika målgrupper (lärare, rektorer, politiker, företag, föreningar, organisationer och företag) vid flera tillfällen.

Om föreläsaren
Catja Kaloudis är nationell projektledare för Fairtrade City och kommer att berätta om vikten av rättvis handel och hur Fairtrade City kan vara en del i arbetet med de globala hållbarhetsmålen.

Lokalt
Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in