Lokalt | Krafttag saknas mot ökade sjukskrivningar i regionen

By on 7 juni, 2016

Sjukfrånvaron bland vårdpersonal i länet fortsätter att öka meddelar regionstyrelsen idag. Idag har över 400 anställda i regionen varit sjukskrivna mer än tre månader. Nästan 200 personer har varit sjukskrivna i över ett år.

Det här är mycket allvarliga siffror, säger Anna Ågerfalk (L). Vi anser inte att det socialdemokratiska styret i Region Örebro län gör tillräckligt för att regionens medarbetare ska må bra på jobbet.

Totalt är fler än 700 sjukskrivna och det påverkar också regionens ekonomi vilket även detta leder till längre vårdköer och minskad tillgänglighet för patienterna. Hur mycket är ännu oklart då analyser och ordentliga beräkningar fortfarande saknas vilket även detta är mycket allvarligt.

Vi har en vårdkris i länet som är värre än på länge, vårdköerna ökar, längre resor för att träffa en läkare samtidigt som allt fler invånare behöver stöd av vården. Många sjukskrivna i kombination med stor brist på vårdpersonal leder till en kraftigt försämrad vård i länet, säger Anna Ågerfalk (L)

Att det är många sjukskrivna i regionen är ingen nyhet, det har ökat under 10 års tid. Det riktigt stora problemet är att de styrande politikerna i S, V och MP fortfarande inte har lyckats vända trenden, avslutar Anna Ågerfalk (L)

Politik | Lokalt
Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login