Lokalt – Örebro kommun klättrar och kommer på 112:e plats

By on 20 september, 2016
Övre höger bild: Magnus Wahman. Nedre vänster bild: Scandinav bildbyrå AB.

Svenskt Näringslivs årliga mätning av företagsklimatet baseras på både enkätundersökningar med företagare och statistik från SCB.

Det är jätteroligt att vi gör denna förflyttning uppåt i rankingen och det är ett förtroende som vi kommer att förvalta på bästa sätt. Det är viktigt att vi har en bra dialog med näringslivet så att vi tillsammans ska kunna möta framtiden på ett proaktivt sätt, säger Fredrik Forsberg, näringslivsdirektör. Vi kommer intensifiera dialogen med företagen och hitta forum för diskussioner mellan Kommunen, Näringslivet och Akademin med syfte att stärka och utveckla Örebro. Vi startar med Örebromötet den 1 december.

Fantastiskt roligt att vi får denna respons från näringslivet och det stärker den bild som jag upplever när jag möter verksamheter och företrädare i kommunen. Örebro är en strakt växande kommun och ett bra näringslivsklimat är viktigt för att vi ska kunna fortsätta att utvecklas, säger Lennart Bondeson (KD), kommunalråd med ansvar för näringslivsfrågor.

Näringslivsprogrammet
Det har hänt mycket i Örebro de senaste åren och dialogen med näringslivet är en viktig del i vår gemensamma utveckling. Genom Örebro kommuns näringslivsprogram fortsätter vi att arbeta inom våra fokusområden: Örebro kommun som regional motor, Näringslivets kompetensförsörjning, Service och myndighetsutövande, Innovativa miljöer och entreprenörskap, samt Infrastruktur och kommunikation. Här är några exempel:

  • Det går bra för nyföretagandet i Örebro och det har skett en ökning med nästan 16 procent jämfört med 2015.
  • Vi ser även att staden förtätas och att det byggs på redan planlagdmark genom vår markanvisningsprocess som möjliggör etableringar och bostäder på ett effektivt sätt. Samtidigt utmanar vi normen och ger arkitekten makten när vi ska skapa ett nytt landmärke mitt i staden.
  • Örebroregionen har en andra plats i en nationell logistikranking. 
  • Örebro kommuns arbetsmarknad och vi visar toppresultat enligt Svenska navs undersökning.
  • Företagsservicen till våra företag ligger på topplacering i jämförelse med andra kommuner över 100 000 invånare. Läs mer om SKL:s Nöjd kund index-mätning.
  • Evenemangen har ökat och i höst förvandlas Örebro till Spökstaden för att sedan i december ta emot Musikhjälpen.

Arbetet fortsätter med utmaningar där samarbetet mellan Örebro kommun, näringslivet och den akademiska sektorn är viktiga för att vi ska kunna möta framtidens behov i en växande kommun.

Lokalt
Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login