Lokalt | Örebro universitet bygger världens smartaste studentrum

Av på 15 mars, 2016

Hösten 2016 flyttar en student vid Örebro universitet in i världens smartaste studentrum. Sökande till civilingenjörsprogrammen får tävla om möjligheten att bo där – ett stenkast från campus i ett studentrum som inte är likt något annat.

Gemensamt för företag som Google, Facebook och Snapchat är att de grundades av universitetsstudenter. Nu jobbar ingenjörer och inredare vid Örebro universitet tillsammans för att skapa ett studentrum som kombinerar senaste tekniken med inredning som främjar kreativitet.

Vi vill skapa en stimulerande miljö. Det vore fantastiskt om personen som bor där lanserar en egen start-up under studierna. Centralt för de tekniska lösningarna är röststyrningen som kan underlätta allt ifrån hushållssysslor till att påminna om var och när nästa lektion är, säger professor Amy Loutfi.

Två nya civilingenjörsutbildningar startar till hösten – en med inriktning datateknik och en med inriktning industriell ekonomi. Studenter som sökt till minst en av de två nya utbildningarna kommer kunna tävla om att få chansen bo i det nybyggda rummet.

Det är stor efterfrågan på civilingenjörer, både regionalt och nationellt. Lägger man även till vårt stora fokus på innovativa studiemiljöer och entreprenörskap har våra studenter en riktigt spännande framtid att se fram emot.

Sista ansökningsdag till högskola och universitet är 15:e april. Tävlingen om att få bo i världens smartaste studentrum öppnar 15 mars.

Mer information finns på www.oru.se/dormroom.

Örebro Universitet
Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in