Lokalt | Rånförsök på väster under gårdagskvällen

Av på 13 januari, 2016

Under gårdagskvällen har polisen gripit två killar födda 99 samt 97, brottsrubriceringen är försök till rån mot person.

Åklagare beslutade under kvällen att killarna skulle anhållas såsom på sannolika skäl misstänkta för ovan brott. Dessutom är en av killarna misstänkt för brott mot knivlagen.

Vittne larmade under kvällen polisens ledningscentral och iakttog vad vittnet noterat som två yngre killar som hade att avvikande beteende. Detta skedde i området kring centrala väster. Killarna hade stundtals maskering över ansiktena och följde efter vissa personer, i vad polisen tror syfte att råna dessa.

Polisen är nu angelägen att få kontakt med personer som kan tänkas ha information eller iakttagelser från händelsen. Ytterligare är polisen angelägen att komma i kontakt med de två kvinnorna som nämns nedan.

Polisen söker kontakt med den kvinna som gick Ringgatan mot Ånäsgatan samt vidare mot Hertig Karls Allé mellan ca kl. 20.10-20.30. Kvinnan skall ha varit förföljd av en av killarna och borde ha iakttagit att något skedde bakom hennes rygg då polisen grep en av killarna då denne var på väg mot fullbordat brott.

Ytterligare söker polisen kontakt med den kvinna som ca kl. 19.15-19.30 gick på Malmgatan och gick in i porten till höger om företaget Städaren.

Polisen går inte ut med signalementsuppgifter i detta läge för att inte påverka eventuella vittnen. Har du upplysningar i detta ärende eller är du en av de två kvinnorna? Vänd dig till polisens ledningscentral via 114 14.

Lokalt
Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in